top of page
Søg
  • krimiormen

"DEN LANGE LYSENDE FLOD"

Thriller skrevet af Liz Moore


"Den lange lysende flod" skrevet af Liz Moore

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Liz Moore

Originalt sprog: Engelsk

Original titel: Long bright river

Oversætter: Signe Lyng

Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag

Udgivelse: 25. marts 2022

Sider: 528

Format: Hæftet

Genre: Thriller

ISBN: 9788740075816

Anmeldt: 6. juni 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

To søstre færdes i de samme gader, men deres liv kunne ikke være mere forskellige. En dag forsvinder den ene. Micaela ‘Mickey’ Fitzpatrick er i begyndelsen af 30’erne og enlig mor. Hun har patruljeret i Philadelphias 24. distrikt i flere år, og hun er på fornavn med de prostituerede og misbrugerne, der hænger ud på The Ave.

Opioidkrisen hærger byen, og ofrene for overdosis bliver stadig flere. Hver gang hun hører om et nyt dødsfald, frygter hun, at det er lillesøsteren Kacey, som er død. De to har ikke været på talefod i flere år, og kollegerne i politiet kender ikke til deres relation, men Mickey bekymrer sig konstant om sin søster.

Da Kacey forsvinder, samtidig med at en række prostituerede bliver fundet dræbt i distriktet, begynder Mickey en desperat jagt. En jagt, som udsætter hendes femårige dreng Simon for fare, og som kaster nyt lys over de to søstres barndom.

Den lange lysende flod er både en rå og intens thriller og et bevægende familiedrama om misbrug, prostitution og søskendekærlighed. Umulig at lægge fra sig, umulig at glemme.


ANMELDELSE

”Den lange lysende flod” er absolut en højspændt thriller og en hjertegribende familiesaga i en helt særlig liga. Vi følger de 2 søstre Mickey Fitzpatrick der er gadebetjent og hendes søster Kacey Fitzpatrick, der er vokset op hos deres mormor Gee.

Kacey har i mange år været stofmisbruger og nu er hun forsvundet. Mickey aner ikke hvor hun er. De sidste 5 år har de 2 søstre kun haft sporadisk kontakt. Nu har Mickey ikke set sin søster i gadebilledet i et par måneder.

Trods deres ringe kontakt, så er Mickey bekymret for, hvor hendes søster er. Der er blevet fundet flere døde kvinder i gadebilledet og nu er Mickey bekymret for om Kaceys liv også er i fare. ”Den lange lysende flod” er en rå og intens thriller og et bevægende familiedrama om misbrug, prostitution og søskendekærlighed i højeste potens.

Tidslinien i bogen skifter imellem nutiden og dengang de 2 piger var børn. Det første lig bliver fundet. Imens skal Mickey have en ny makker. Hendes kommissær Ahearn beordrer hende til at køre sammen med Lafferty. Lafferty er meget snakkende og Mickey kan slet ikke følge hans tempo.

Lafferty kommer fra byggebranchen og er en del yngre end Mickey. Hun fornemmer, at de slet ikke har noget at tale om. Der går ikke lang tid, inden hun beder om, at få lov til at køre solo igen. Egentlig var Mickey og Kacey tætte, inden Kacey begyndte på sit misbrug.

Som meget ung, omkring 14 år, blev Mickey forelsket i Simon, som egentlig skulle passe på de unge i en fritidsordning. De indledte et forhold som varede i mange år. Dette forhold er afsluttet, men Simon er far til Mickeys søn Thomas, der nu er 5 år.

Mickey har store problemer med at finde en passende babysitter til Thomas. Simon har ikke betalt til Thomas` børnehave i længere tid, så Mickey har svært, ved at få enderne til at mødes. Alle disse vanskeligheder slås Mickey med, imens hun leder efter sin søster, der er som forsvundet fra jordens overflade.

Mickey er langt mere introvert end Kacey og har egentlig kun Thomas og Gee i sit netværk. Vi følger Mickeys lange søgen efter søsteren i en verden fyldt med vold, stoffer og intense venskaber, bare ikke Mickeys venskaber. Mickeys kolleger ved intet om eksistensen af Mickeys søster, så hun står lidt alene med sin søgen efter Kacey og sine tanker tilbage til deres barndom og ungdom.

”Den lange lysende flod” er en fortælling om 2 søstres kærlighed og Mickeys søgen efter en søster, som hun er bange for, ikke længere er at tælle blandt de levende. ”Den lange lysende flod” er langt fra en traditionel thriller og evner at fastholde læseren i spænding.

Man forundres over sidste fjerdedel af bogen, som jeg under ingen omstændigheder, havde set komme. Imens følger vi en alenemors besværligheder med, at få en hverdag til at fungere, med en lille søn, som hun vil gøre alt for.

”Den lange lysende flod” får mine varmeste anbefalinger med, hvis du er til en thriller, der er langt mere familiesaga end den er Krimi.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.


4/6 Roser

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page