top of page
Søg
  • krimiormen

"DEN HOLLANDSKE FORBINDELSE"

Rasmus Berg #2 skrevet af Arne Woythal


"Den Hollandske forbindelse" skrevet af Arne Woythal

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Arne Woythal

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 29. september 2017

Side: 404

Serie: Rasmus Berg #2

Format: paperback

Genre: krimi-serie

Anmeldt: 19. februar 2022

ISBN: 9788793628014

Jeg har modtaget bogen, som et anmelderekemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om Bogen:

Kriminalassistent Rasmus Berg og hans nye makker Solmaz Pakzad bliver kaldt ud til en død mand i et S-tog ved Ishøj St. Det ligner ved første øjekast en narkoman, der er død af en overdosis, men meget peger også på drab. Kort efter bliver en lastbilchauffør fundet skudt i sit hjem i Vallensbæk, og senere bliver to danske mænd anholdt ved grænseovergangen mellem Holland og Tyskland med 25 kg hård narkotika i en sportstaske.

Rasmus, Solmaz og resten af​​Drabsafdelingen sættes endnu en gang på en hård prøve, hvor de arbejder om kap med hensynsløse bagmænd, der ikke synes at sky nogen midler for at fremme deres sag.

DEN HOLLANDSKE FORBINDELSE er andet bind i serien om Rasmus Berg og Drabsafdelingen, der bygger på forfatterens mangeårige erfaring med drabsefterforskning.

Om Forfatteren:

Arne Woythal (f. 1958) er pensioneret politimand og forfatter til de fem kriminalromaner om kriminalassistent Rasmus Berg og Drabsafdelingen. Krimiserien løb fra 2016 til 2020 og bragte en ny grad af realisme ind i genren.

I sit forfatterskab trækker Arne Woythal på mere end 40 års tjeneste i det danske politi, herunder 25 år som drabsefterforsker, blandt andet i Rejseholdets Drabssektion. Det gør ham i stand til at skildre miljøer, karakterer og i særdeleshed efterforskningsarbejdet med enestående stor troværdighed.

Arne Woythal har været udsendt for Rigspolitiet til blandt andet Kosovo, Irak, Libanon, Sydafrika, Malawi, Rwanda, Kenya, Ghana, Grønland og ikke mindst Afghanistan. I Afghanistan fungerede han som mentor for kriminalpolitichefen i Gerehsk, hvorom han har skrevet nonfiktion-bogen I krig med Politiet, der udkom i 2018.


Arne Woythal (Byens Forlag)

ANMELDELSE

”Den Hollandske forbindelse” er 2. bind i forfatterens krimiserie om Kriminalassistent Rasmus Berg og hans kollegaer i Drabsafdelingen. Det, der er helt særligt ved Arne Woythals forfatterskab er, at forfatteren selv har mere end 20 års erfaring som efterforsker i virkelighedens verden.

Jeg har tidligere læst og anmeldt

2. Skrædderen fra Bagdad Rasmus Berg #5 samt hans nyeste udgivelse

3. Mysteriet om Jenny #1 i hans nyeste serie Kongsvig-krimi.

Alle 4 bøger er i krimi-genren og kan udmærket læses uafhængigt af hinanden. I alle 4 bøger kan man som læser være sikker på, at forfatteren har en god baggrund i virkelighedens verden. Det gør, at bøgerne som helhed er realistiske og virkelighedsnære.

I ”Den hollandske forbindelse” indledes bogen med en beretning om 2 drenge, der er venner for livet. Vi følger drengenes fra 1992 og frem til nutiden. Den ene dreng redder den anden fra at drukne i 1992. Denne hændelse får stor betydning for deres venskab resten af ​​deres liv.

Herfra bliver vi ført frem til Ishøj i 2016. En død narkoman er fundet i et S-tog. Manden er velklædt og velholdt. Rasmus Berg er taget til fodboldtræning, da hans chef Broholm ringer og beder ham om, at undersøge dødsfaldet. Rasmus` tidligere makker Asger er gået på pension og den unge kvinde med iransk baggrund, Solmaz Pakzad er hans nye makker.

Rasmus er lidt usikker på denne nye makker. Solmaz er helt sikkert kompetent. Men hun er også meget ung, smuk og single, ligesom Rasmus. Rasmus er meget tiltrukket af Solmaz, men er også klar over, at den unge kvinde, nærmest er jævnaldrende med hans egen datter og så har hun formentlig en muslimsk baggrund.

”Den Hollandske forbindelse” skal vise sig, at blive Rasmus & Solmaz første drabssag sammen. På Broholms kontor mødes afdelingens 5 drabsefterforskere og de 2 Kontorassistenter, Linda Hansen og Susanne Langeskov, til briefing.

Den døde som Rasmus & Solmaz var ude ved på Ishøj Station hed Jakob Hansen og var 40 år. Videoovervågningen var overmalet, hvilket gør sagen ekstra mystisk. Det tyder næsten på, at dødsfaldet ikke bare var en almindelig overdosis.

Fra en DSB-medarbejder modtager Rasmus en dårlig videoovervågning fra stationen. Det viser sig, at kameraet er blevet malet over. På optagelsen fra Ny Ellebjerg station kan de se, hos Jakob Hansen, meget nervøs, stiger ind i toget.

På Brøndby Strand Station stiger 2 personer ind i samme tog og maler kameraet over. Ingen af ​​de øvrige passagerer har åbenbart set noget og ikke reageret. Herfra følger vi drabsafdelingens efterforskning og dagligdag og udviklingen af ​​drabssagen som de står over for.

Handlingen fører læseren en sviptur til Amsterdam i Holland og hele sagen får en dramatisk udvikling. På intet tidspunkt er jeg, som læser, i tvivl om, at handlingen i ”Den Hollandske forbindelse” er yderst realistisk og reelt kunne have baggrund i virkelighedens verden.

I tilgift så er ”Den Hollandske forbindelse” skrevet i et nærværende og forståeligt sprog, der giver personer udenfor miljøet et helt exceptionelt indblik i det kriminelle miljø. ”Den Hollandske forbindelse” indeholder drama, kærlighed, spænding, erotik og et godt plot i en helt særlig klasse.

”Den Hollandske forbindelse” får mine varmeste anbefalinger med på vejen. Hvis du er til en krimi i en helt særlig klasse.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.


5/6 Roser


11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page