top of page
Søg
  • krimiormen

"DE TI FINGRE"

Roman skrevet af Lasse Hjorth Madsen


"De ti fingre" skrevet af Lasse Hjorth Madsen

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Lasse Hjorth Madsen


Forlag: Forlaget Hest


Udgivelse: 3. juni 2020


Sider: 400


Format: E-bog


Genre: Roman


ISBN: 9788799982325


Anmeldt: 29. august 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Den aparte, men begavede Matias Kaa keder sig i sit job som virksomhedsrådgiver. Han får mere spænding, end han havde håbet på, da han bliver dels lokket, dels tvunget til at arbejde for en mystisk kroatisk organisation ved navn De Ti Fingre.


Organisationen ledes af den karismatiske Alexander, der gradvist får Matias overbevist om sine gode hensigter. Matias suges ind i en vanvittig historie, der udspringer af Balkans traumatiske fortid, fra slaget på Solsortesletten i 1389, over Kroatiens rolle som marionetstat for Hitler under Anden Verdenskrig, til serien af krige i Jugoslavien i 1990’erne.


Samtidig forelsker Matias sig i Yayoi, en japansk massør, men for sent opdager de to rækkevidden af Alexander og De Ti Fingres magt. De Ti Fingre er en begavet spændingsroman, hvor historiske fakta spiller op mod en nervepirrende, nutidig fortælling.


Bogen er en selvstændig fortsættelse af Haikudetektiven, hvor Matias Kaa optrådte for første gang. Fil størrelse: 440 KB


Anmeldelse:


Matias Kaa er hovedpersonen i ”De ti fingre”. Bogen er en roman ifølge bogens forside, men jeg vil næsten gå så langt som at kalde ”De ti fingre” for en spændingsroman. Spændingen er i hvert fald i højsæde, helt fra første side.


Det meste af bogen foregår i Kroatien men med udgangspunkt i København, hvor vores hovedperson er ansat i et revisionsfirma, Justesen revisions rådgivning. ”De ti fingre” lægger hårdt ud med at, Matias står med en pistol truende for tindingen i Zagreb i Kroatien holdt af gangsteren Dobrovit.


Bare en uge tidligere sad Matias på et dansk kontor og spillede en mindre formue op på Livebet. Matias er en meget særpræget person og kan et eller andet næsten overnaturligt med tal. Samtidig er han præget af en angst for næsten alting.


Han tør ikke flyve, har det rigtig skidt med berøring og mangler nogle sociale færdigheder og empati for andre mennesker. Matias føler sig nok lidt ligesom familiens sorte får og mener nok at forældrene forguder lille broderen Morten og hans fantastiske liv.


HvoriForældrene mener at Matias næsten intet har nået i sit 40-årige liv. Matias konto er ikke særlig velspækket og en kæreste har Matias aldrig haft. I det hele taget er Mortens liv meget mere organiseret og voksent. Hvad hverken Matias eller forældrene ved er, at alt dette snart vil ændre sig.


Matias ser meget op til Haikudigteren, Japanske Tsukamoto. De aftaler at Matias trænger til at besøge Haikudigteren i Kyoto, for at komme lidt væk fra hverdagen. Matias er på vej til Japan, men i lufthavnen bliver han nærmest bortført og er snart i Kroatien, sammen med den karismatiske gangsterleder for organisationen de ti fingre, Alexander.


Alexander prøver at overbevise Matias om at han bare ønsker at lære Matias nærmere at kende. Trods sine manglende sociale færdigheder fornemmer Matias, at noget ikke er helt som det skal være. Inden længe er Matias blevet hvirvlet ind i nogle oplevelser som han ikke kan flygte fra.


Matias oplever noget af det værste han har set i sit liv. Han ved ikke rigtigt hvad han skal tro. Er Matias bare et eksperiment? Samtidig oplever Matias for første gang i sit liv en kærlighed, større end noget Matias kunne have forestillet sig.


Alle disse oplevelser påvirker Matias, så han næsten ikke kan kende sig selv. Samtidig så fornemmer Matias at han vel nok svæver i yderste livsfare og han ved ikke om han kommer ud af sit livs eventyr med livet og sjælen i behold.


”De ti fingre” Har fart over feltet og spænding lige fra første side. ”De ti fingre” er forfatterens 2. bog med Matias Kaa i hovedrollen. Det er mit første bekendtskab med forfatteren og jeg blev meget nysgerrig på hvad der skete i forgængeren ”Haikudetektiven” som er kategoriseret som en Krimiroman.


I ”De ti fingre” er der en del henvisninger til ”Haikudetektiven” men det betyder ikke at man ikke kan læse ”De ti fingre” uden at have læst forgængeren. Det har jeg trods alt gjort og er i tilgift blevet ganske godt underholdt.


Der optræder en del virkelige personer i ”De ti fingre” men forfatteren har udnyttet sin kunstneriske frihed med hensyn til årstal og de virkelige personers oplevelser. I små kapitler får læseren et blik tilbage i Balkans historie.


Et ganske interessant og oplysende tilbageblik. ”De ti fingre” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen. Smækfyldt med god underholdning, spænding, mord og drama.


Vurdering 4/6 Roser

Krimiormen


Bogen kan købes her:


4/6 Roser

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page