top of page
Søg
  • krimiormen

"DE DØDE HVISKER I VINDEN"

Krimi skrevet af Tommy Thorsteinsson


"De døde hvisker i vinden" skrevet af Tommy Thorsteinsson

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Tommy Thorsteinsson

Forlag: Superlux

Udgivelse: 28. marts 2022

Sider: 334

Format: Hardback

Genre: Krimi

ISBN: 9788775671113

Anmeldt: 28. marts 2022

Bogen er et anmeldereksemplar, som jeg har modtaget fra forlaget som en pdf-fil. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Efter en våd nytårsnat i Aalborg, vågner klimaforsker Jessica Winther alene i hotelsengen. Kæresten, den professionelle soldat Bjørn, er forsvundet, det samme er Jessicas erindringer fra natten. Miljø- og klimaministeren beder Jessica besøge en vindmøllepark inden hjemrejsen.

Da Jessica finder et lig i toppen af en vindmølle, er det starten på et langt mareridt. Pressen modtager et anonymt brev, hvori afsenderen erklærer sig parat til at dræbe i klimaets tjeneste under navnet #klimakrigeren. Jessica hvirvles ind i sagen, og selvom hun står på tærsklen af et globalt klimagennembrud, kræver hendes indre dyr handling.

Den excentriske efterforsker Melea Andersen fra Taskforce Drab sættes på mordsagen, der trækker tråde ind i det autonome miljø. Snart krydses de to stærke kvinders veje. De døde hvisker i vinden er første bind i serien om klimaforsker Jessica Winther, der kæmper for klodens overlevelse


ANMELDELSE

”De døde hvisker i vinden” har en helt ny hovedperson i hovedrollen, Klimaforsker Jessica Winther. Tommy Thorsteinsson har tidligere udgivet 3 bøger med politibetjenten Anna Blaafalk i hovedrollen. Denne gang ser vi altså tingene fra en helt anden vinkel, idet hovedpersonen Jessica er klimaforsker.

Jessicas verden er i virkeligheden delt i 2 udgaver. Den seriøse faglige del i hendes firma, hvor hun arbejder med klima og jordens fremtid. Den 2. del er den rebelske Jessica hovedpersonen i. Det er den del hvor, Jessica iklæder sig en sort elefanthue og løber rundt i mørket sammen med andre klimaaktivister og gør opmærksom på politikernes manglende evne til, at gøre noget aktivt for jordens klima og fremtidens menneskeheds overlevelse.

Man kan argumentere for, at Jessicas 2 personligheder, har en del til fælles idet hun både om dagen og om natten arbejder for et bedre klima og jordens fremtid. Jessica er kæreste med Bjørn der ofte er udsendt for en militær specialenhed.

Jessicas bror Patrick, har altid været under Jessicas vinger, faktisk lige siden deres forældre omkom, for mange år siden. Jessica ejer og leder virksomheden New Tomorrow sammen med Patrick, som har klimaet i fokus.

Jessica bliver kontaktet af klima- og Miljøminister Lasse Vang. Han vil meget gerne mødes med Jessica. Jessicas medarbejder William Karlsson er meget tæt med Jessica, næsten som en faderfigur. Patrick, på sin side, løber ind til virksomheden med en rygsæk, fyldt med 25 kg. Natursten.

Jessica og Patrick er klar over at de skal have udvidet, deres forskerteam og ansætter Dolphine Dubois, en 42-årig klimaforsker, bosiddende i Århus og den 36-årige klimaforsker Emil Harbo. Patrick rejser en del for firmaet og han og William følges til USA.

Jessica mødes med Ministeren Lasse Vang og han tilbyder hende en stilling i ministeriet. Samtidig så åbner Lasse Vang muligheden for, at Jessica både kan tale ved det kommende klimatopmøde i Bella Centret, samt skrive Lasse Vangs tale.

Jessica takker begejstret ja. Scenen skifter til en nytårsfest, hvor den unge pige Maja Larsen, fester sammen med sine veninder. Maja bliver bedøvet og bortført af en mand, som hun bagefter ikke kan huske. Jessica bliver, på foranledning af minister Vind sendt ud til nogle vindmøller, hvor hun finder en død ung pige.

Vi møder for første gang den noget usædvanlige efterforsker Melea Andersen. Melea ankommer til gerningsstedet, meget imod det lokale politis vilje. Melea har den noget usædvanlige evne, at hun kan kommunikere med den døde Majas sjæl.

”De døde hvisker i vinden” er en krimi i et helt særligt format. Vi bliver introduceret til en klimaaktivist der virkelig brænder for klima og jordens fremtid. Efterforskeren Melea er også i en liga helt for sig. Under normale omstændigheder er efterforskeren en person, der tager sit erhverv meget alvorligt og koncentrerer sig om de spor der er omkring et gerningssted.

I Melea har vi en efterforsker, der har nogle helt særlige evner for at kommunikere med afdøde sjæle, inden de helt forlader denne verden. ”De døde hvisker i vinden” er starten på en forhåbentlig længere serie i forfatterens næste serie af bøger, hvor læseren sidder i dybeste spænding i hans helt særlige univers.

Mine varmeste anbefalinger til ”De døde hvisker i vinden” hvis du er til en fortælling i en helt særlig liga.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.


6/6 Roser

40 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page