top of page
Søg
  • krimiormen

"DE DRÆBTES ADVOKAT"

Rasmus Berg #1 skrevet af Arne Woythal


"De dræbtes advokat" skrevet af Arne Woythal

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Arne Woythal

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 31. oktober 2016

Sider: 349

Serie: Rasmus Berg #1

Format: paperback

Genre: krimi-serie

Anmeldt: 7. februar 2022

ISBN: 9788792999665

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Maskerede røvere begår et groft, væbnet røveri i Lokalbanken i Herlev. Kriminalassistent Rasmus Berg og hans kollegaer i Drabsafdelingen bliver sat på sagen, men efterforskningen går trægt. Og nye sager kommer hele tiden til.

En ung mand bliver dræbt i Bagsværd, derefter følger et selvmord i Hareskoven, og snart bliver en hjemløs skudt på Søborg Torv. Presset på Drabsafdelingen vokser. Er der en sammenhæng imellem de tre drab? I jagten på svaret bliver Rasmus Berg også personligt involveret, da en ukendt mand ringer og truer hans datter på livet.

Sideløbende med det krævende opklaringsarbejde forsøger han at holde liv i drømmen om at møde kærligheden. De dræbtes advokat er første krimi om Rasmus Berg og Drabsafdelingens realistiske opklaringsarbejde.

Andre udgaver:

E-bog, ePub, Lydbog, download


"Skrædderen fra Bagdad" skrevet af Arne Woythal

ANMELDELSE

Jeg mødte forfatteren Arne Woythal til BogForum i efteråret og han gav mig resten af sin serie om Rasmus Berg. ”De dræbtes advokat" er 1. bind i serien. Jeg har tidligere læst 5. bind:

Som altid, så får man mest ud af at læse serien kronologisk af hensyn til de gennemgående karakterers historie da Karaktererne udvikler sig igennem bøgerne. Men hvis man vil læse en enkelt for krimiens historie, så kan man sagtens læse et enkelt bind eller flere.

Det vil man helt sikkert få en god krimi ud af. Jeg er imponeret over, at forfatteren allerede fra hans debut, evner at skrive en sammenhængende historie i et eminent sprog. Som en sidebemærkning, så har det formentlig også en betydning for Woythals skrivestil, at han skriver bøger om et fag, som han har et indgående kendskab til.

Forfatteren har været kriminalassistent i mere end 20 år og netop dette faktum, gør hans bøger realistiske og troværdige. ”De dræbtes advokat indledes i Afghanistan i Helmand-provinsen. Vi følger en Dansk deling soldater i 2007 der kæmper mod angribende Talebaner.

Denne episode er vigtig i historien, men det er egentlig kun denne ene kamphandling som vi følger. Herefter går historien frem til 2014 i Herlev hvor en bank bliver udsat for et voldsomt bankrøveri. Vi følger drabsafdelingens på Albertslunds Politistations dagligdags liv og opklaringen af flere sideløbende sager og dermed også opklaringesforsøget af bankrøveriet.

Svend Broholm er leder af afdelingen. Kriminalassistent Rasmus Berg som er vores egentlige hovedperson, har et nært forhold til sin makker Asger. De 2 bliver sendt til Herlev for at undersøge bankrøveriet. Rasmus Berg er fraskilt og utroligt meget plaget af tinnitus.

Tinnitus er betegnelsen for den ringen, brummen, susen eller hylen for ørerne, som mange mennesker oplever. Man kender ikke den præcise årsag til, at tinnitus opstår. Inden Broholm informerer pressen om røveriet, indkalder han til møde i afdelingen, hvorunder læseren møder de fleste efterforskere i afdelingen.

Efter mødet bliver Rasmus & Asger igen sendt ud til Lokalbanken i Herlev for at genafhøre personalet om røveriet. En ældre mand er ude og gå tur med sin hund, da han finder en bil, der helt klart har været ild i. Læseren bliver ført tilbage til 2008, hvor en soldat, efter gentagne udsendelser til krigshærgede områder, bliver informeret af sin chef om, at hans kontrakt, af samme grund, ikke kan fornyes.

Denne episode ser jeg, som et indspark i debatten om, soldaten der ikke længere kan udsendes til krigshærgede områder, da psykologerne ikke længere finder ham egnet. Hvad så? Hvor står en person der hele sit voksenliv har levet af at deltage i krigshandlinger?

Lige præcis denne debat er virkelig en varm kartoffel og et vigtigt element i nutidens debat. ”De dømtes advokat” er virkelig velskrevet og evner at fange læseren fra første side. Jeg er dybt imponeret over en debutforfatter, der har denne evne allerede fra 1. udgivelse.

Jeg var jo godt klar over, at Woythal har en helt eksceptionel skrivestil, men var ikke kar over, at evnen lå fast allerede fra debuten. ”De dræbtes advokat får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en realistisk, spændende og nytænkende krimi, i en helt særlig klasse.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.


5/6 Roser

14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page