top of page
Søg
  • krimiormen

"DØDSLÆGEN"

Branden på Bornholm 1995. True Crime skrevet af Robert Zola Christensen.


"Dødslægen" skrevet af Robert Zola Christensen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Robert Zola Christensen i samarbejde med Miki Mistrati

Forlag: Impact Press

Udgivelse: 18. februar 2022

Sider: 188

Format: paperback

Genre: Truecrime

Anmeldt: 1. marts 2022

ISBN: 9788794221207

Bogen er et anmeldereksemplar, som jeg har modtaget fra forlaget. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

True crime-fortælling om mordbranden på Bornholm i 1995. Et trekantsdrama, der endte som tredobbelt drab og rystede den danske lægestand og resten af Danmark. Rønne, 28. august 1995: I et rækkehus sidder en kvinde i en stol, bedøvet af morfin.

På børneværelserne ligger hendes to små drenge i deres senge. Manden er på arbejde i København. Og i stuen står elskerinden, børnelægen Elisabeth, som han netop har forladt. Hun er fløjet til Bornholm for at fjerne det, der er kommet på tværs af hendes kærlighed.

Forsmået, formørket, kold. Morgensolen er på vej op over Østersøen. Om lidt er der ild. Dødslægen er en dokumentarisk beretning om en af Danmarkshistoriens mest uhyggelige kriminalsager. Et tredobbelt drab, begået med en chokerende koldblodighed, der siden udløste den første livstidsdom til en kvinde siden Anden Verdenskrig.

Bogen giver et minutiøst indblik i forbrydelsen og profilen af en morder, der fastholdt sin uskyld fra dag ét. Baseret på retsdokumenter og samtaler med førstehåndskilder undersøger forfatter Robert Zola Christensen branden, jalousimotivet, politiarbejdet og retssagen, og mens han trænger ind i materialet, dukker nye forbløffende detaljer op.

Bogen er blevet til i et samarbejde med Miki Mistrati, der som den eneste journalist har ført samtaler med den dømte kvinde efter domfældelsen.

Andre udgaver:

E-bog, ePub, Lydbog, download


ANMELDELSE:

I slutningen af August 1995 brændte en kvinde og hendes 2 børn inde i et hus på Bornholm. Personligt husker jeg meget godt sagen fra medierne. Det vil sige, kvinden Karen og hendes ene søn Erik brændte inde imens den 2. søn 7-årige Christian blev fundet udenfor huset stærkt forbrændt, men han døde senere af sine kvæstelser.

Manden i huset, Svend var i København da deres hus brændte. Svend var læge og havde haft en affære med lægen Elisabeth Wæver. Elisabeth blev senere anklaget og dømt for at have sat ild til huset, med de 3 personer indeni.

Elisabeth blev dømt på indicier, men har altid afvist alle anklagerne. ”Dødslægen” prøver at komme ind bag anklagerne og personen Elisabeth. Kan det virkelig være rigtigt, at en Børnelæge, der ellers har viet sit liv til at redde andre menneskers liv, faktisk lod 3 mennesker brænde ihjel.

De 2 af dem endda mindre børn. Er der virkelig et menneske der er så følelseskold og kynisk af hensyn til sine egne følelser og ønsker for sin egen fremtid? Læseren bliver præsenteret for nogle af de mennesker, der var vidner til branden eller som prøvede at hjælpe med brandslukningen.

Elisabeth har på dette tidspunkt forladt huset fortumlet ud af havedøren. Herfra er hun gået videre ned til stranden. Kl. 07.40 om morgenen går Elisabeth ind i terminalen bygningen ved lufthavnen for at tage et fly til Kastrup lufthavn.

Hun har en vagt på Herlev Sygehus samme morgen, men må ringe og fortælle at hun har det dårligt og derfor kommer lidt senere. Elisabeth har glemt sin regnfrakke i huset, med flybilletten i, så hun må købe en ny billet. Da Elisabeth endelig kommer med et fly og lander i Kastrup lufthavn og sætter sig ind i sin bil, hører hun om fange flugten i Vridsløselille, hvor en Bulldozer kørte igennem muren.

Denne hændelse overskygger lidt historien om mordbranden på Bornholm. Kl. 9 møder Elisabeth på arbejde i Herlev og lidt over 1 melder hun sig syg og tager hjem til sin lejlighed på Frederiksberg. På Bornholm fortsætter undersøgelserne af brandstedet.

Om eftermiddagen går Elisabeth til frisøren. Frisøren bemærker at spidserne er brændte og afsvedne. 7-årige Christian er blevet indlagt på Hvidovre hospital med 3-grads forbrændinger på 70% af kroppen. 11 timer efter branden ringer politiet på Elisabeths dør.

Elisabeth afgiver en forklaring om, at hun har været sløj, siden aftenen før. Elisabeth bliver indsat i Vestre fængsel samme dag. Fra dette tidspunkt starter Elisabeth på et spind af løgne. Det er lidt af en opgave at finde hoved og hale på alle Elisabeths forklaringer.

Elisabeth har altid nægtet sig skyldig, men blev alligevel idømt livsvarigt fængsel på alle indicierne. I dag er Elisabeth løsladt og bor tilsyneladende et sted i Jylland under et nyt navn. ”Dødslægen” giver nye oplysninger om mordbranden, Elisabeths forklaringer og hele sagen.

Det er en meget stærk fortælling om, en læge der blev dømt som mordbrænder. Var hun skyldig eller bare en uheldig tilskuer til en frygtelig katastrofe?

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Bogen findes som lydbog her:


4/6 Roser

12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page