top of page
Søg
  • krimiormen

"DØDE HJERTER"

KulturKrimi skrevet af Bettina Bjelke


"Døde hjerter" skrevet af Bettina Bjelke

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Bettina Bjelke

Forlag: Skriveforlaget

Udgivelse: 17. juni 2021

Sider: 260

Genre: krimi

Isbn: 97887941830a55

Indbinding: Hæftet

Anmeldt: 3. juli 2021

Om bogen:

Citat:

Ibrahim åbnede forsigtigt døren. Der var helt mørkt i lokalet. Nede for enden af rummet kunne han ane en lyssprække bag en reol. Ibrahim skubbede reolen til side, så han kunne klemme sig indenfor. Synet af de spejlblanke torturinstrumenter, som lå på bordet, ætsede sig fast på hans hornhinder.

Det løb ham koldt ned ad ryggen. Ud af øjenkrogen fik han øje på en kummefryser. Ibrahim tog mod til sig og lettede på låget – Ingen kunne havde forberedt ham på det syn, som mødte ham i fryseren. Fra det øjeblik var Ibrahim klar over, at hans liv var i fare.

Han var nødt til at flygte fra sin chef, den skånselsløse Mustafa …

Anmeldelse:

Bettina Bjelkes debutkrimi tager egentlig udgangspunkt i Danmark men udspiller sig i Egypten. Vi præsenteres for hjertesygdom, ufattelig rigdom og et morderisk kvindesyn. Hovedpersonen Mustafa Muhammet kaldet Mogulen er i chok.

Han er meget velhavende og har arbejdet sig op fra at være en fattig knægt fra Nørrebro til at være en gulddreng i sit fødeland. Nu fortæller Mustafas læge Hasan ham, at hans hjerte skal udskiftes. Det er som en dødsdom for Mustafa.

Mustafa ankom til Danmark som 5-årig fra Egypten. Nu som 54-årig er Mustafa tilbage igen i Egypten. Mustafa er aldrig blevet gift men har haft masser af skiftende kærester. Mustafa skal interviewe en ny Gartner til sit palæ. Mustafas nærmeste medarbejder er den Danske kvinde Majken, som er fulgt med ham fra Danmark.

Det var ellers ikke meningen, at Majken skulle med til Egypten, men kort før Mustafa rejste var Majkens mand udsat for et voldeligt overfald, som han ikke overlevede. Den unge Gartner som Mustafa vil ansætte hedder Ibrahim Saaid. Ibrahim er en sød og lidt naiv ung mand.

Mustafa ved alt det som han har brug for at vide om Ibrahim og har egentlig besluttet sig inden jobsamtalen. Mustafa skal dog snart vise sig at have en helt anden agenda, som Ibraham ikke kender noget til. Mustafas palæ befinder sig i Cairo, mere end 600 km fra Ibrahims hjemby Aswan, så Ibrahim får lov til at bo på et værelse over Mustafas garage.

Ibrahim har lidt familie i Cairo, blandt andet en onkel, der er kriminalbetjent. De advarer ham imod Mustafa. Politiet har aldrig fundet beviser, men har flere gange haft Ibrahims nye chef til afhøringer uden at kunne finde beviser på ulovligheder.

Ibrahim tager ikke advarslen så alvorligt og befinder sig egentlig godt på sin nye arbejdsplads. Ibrahim lover dog at han kun laver gartnerarbejde for Mustafa Muhammet. Mustafa har kunder på besøg fra stålindustrien i Danmark.

Hvad kunderne ikke ved er at Mustafa altid overvåger sine kunder når de overnatter på palæet. Det virker faktisk en smule suspekt. Nede i Mustafas kælder er der blandt andet et rum, hvor han plejer at forlyste sig med sine skiftende kærester.

Der er lige blevet gjort rent efter den seneste kæreste har forladt Mustafa. Rummene var lidt mere uordentlige end de plejer at være. Kælderen virker faktisk lidt suspekt og har en lidt særpræget indretning. Ibrahim på sin side har lidt friere tøjler ved Mustafa end hans kolleger normalt ser de ansatte blive behandlet.

Til gengæld kan Ibrahim se frem til en skæbne, der nok ikke er værd at misunde. ”Døde hjerter” er en usædvanlig og anderledes krimi skrevet i et letforståeligt sprog. Læseren får et helt særligt kulturelt indblik i Egypten og i det at integrere sig i et andet lands kultur.

”Døde hjerter” er udover at være en anderledes krimi også rigtig godt skruet sammen af en debut at være og jeg kunne sagtens forestille mig, at forfatteren kan have meget mere at byde på i fremtiden og ser frem til at se meget mere til Bettina Bjelke fremover.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Bogen findes på Bookmate:

Besøg forlaget her:



4/6 Roser

15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page