top of page
Søg
  • krimiormen

"BUGTEN"

Hyggekrimi skrevet af LJ Ross


"Bugten" skrevet af LJ Ross

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: LJ Ross

Oprindelig titel: The cove

Oversætter: Emilia Hansen

Forlag: Lindbak & Lindbak

Udgivelse: 1. juni 2022

Sider: 268

Format: Hæftet

Genre: krimi

ISBN: 9788793695696

Anmeldt: 30. juni 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Gabrielle Adams har det hele – et drømmejob, et smukt udseende og en flot forlovet, men en dag bliver hendes perfekte liv pludselig smadret. Da hun venter på metroen, bliver hun skubbet brutalt ud foran toget, der er på vej ind på undergrundsstationen.

Hun overlever, men er hårdt såret, og politiet hævder, at det er den frygtede Metromorder, der igen har været på spil. Sårene efter ulykken heler med tiden, men noget inden i Gabrielle er stadig i stykker. Hun prøver at ignorere mareridtene og usikkerheden, mens hun kæmper fortvivlet for at vende tilbage til sit før så succesrige liv.

Men alting kollapser, og hun mister det hele. Hun har brug for en frisk start. Et stillingsopslag i avisen fanger hendes opmærksomhed, og hun søger jobbet som bestyrer af en lille boghandel ved en fortryllende smuk bugt i Cornwall.

Med et nyt spændende job, søde naboer og en bolig med havudsigt virker det som om, hun endelig kan begynde at genopbygge sit liv. Men er bugten virkelig så idyllisk, som den ser ud? Hvem er hendes nye karismatiske nabo egentlig?

Og hvad skete der den dag på togperronen, hvor nogen skubbede hende ud foran toget? Bugten er den perfekte sommerbog med sin blanding af spænding og romantik. Handlingen foregår midt i det spektakulære landskab i Cornwall, der i årevis har været englændernes foretrukne feriested.


ANMELDELSE

Gabrielle Adams er hovedpersonen i denne krimi, hvor vi befinder os dybt inde i forlagsbranchen. Gabrielle har et perfekt liv med sit drømmejob, gode veninder og en smuk og velhavende kæreste. Bogen begynder der hvor hun er til forlagets julefrokost sammen med forfattere og venner af huset.

Hendes perfekte liv bliver vendt fuldstændig på hovedet, da en ukendt person skubber hende ud foran et tog på en perron. Gabrielle overlever, men hun får store traumer af ulykken og ender med at miste alt det hun havde. Hendes ulykke efterlader Gabrielle med voldsomme problemer og hun ender med at søge et job i en boghandel og cafe langt væk fra London 6 måneder senere.

Gabrielle har mistet sit job og sin skønne kæreste, som måske ikke var helt så skøn som hun troede. Nu føler hun sig helt klar til at starte et helt nyt liv langt væk fra storbyen og sit gamle liv. Faktisk er Gabrielle blevet en paranoid katastrofe og politiet har nærmest opgivet, at finde ud af hvem der skubbede hende ned på sporet.

Gabrielle er endt ud med posttraumatisk stress og er vel egentlig en temmelig sølle person, der har mistet alt det hun havde tidligere. Veninden Fransesca har fået hendes tidligere stilling og nu tager Gabrielle til Cornwall for at starte et nyt liv, langt væk fra storbyens stress og jag.

Gabrielle er spændt på sit nye liv som bestyrer af den lille boghandel langt væk fra sit tidligere liv. Gabrielle ankommer panisk til en lille perron, hvor hendes nye arbejdsgiver Nell ikke modtager hende, som hun ellers har lovet.

Efter at hun har ventet lidt bliver hun hentet af en mand ved navn Luke. Hun aner ikke hvem Luke er, men han er en lækker mand og tager egentlig godt imod hende. Luke har hunden Madge med i bilen og hele situationen føles overvældende for Gabrielle.

Luke på sin side, synes at Gabrielle ligner en der flygter. Det gør hun vel, på sin side også. Hun flygter i hvert fald fra sit tidligere liv med en kæreste der svigtede hende, på det groveste. Stedet hvor cafeen og boghandlen ligger Carnance Cove ligger virkelig et øde sted og man har egentlig kun adgang til stedet, når det er lavvande.

Trods det, at stedet virkelig ligger øde uden storbyens fristelser, så synes Gabrielle straks, at hun er landet i paradis. Carnance er et meget smukt sted og så er der her en mulighed for, at Gabrielle kan starte helt forfra på et nyt liv.

Men kan hun flygte på denne måde fra de ting der plager hende? Langt hen i ”Bugten” følte jeg lidt, at bogen mere var en roman end en krimi. Men krimi-delen bliver dog på fineste vis pakket ud for læseren, som man når dybere ind i historien.

LJ Ross evner at føre læseren dybt ind i en kvindes sind, som vikles mere og mere ind i fortidens traumer. ”Bugten” er en virkelig velskrevet og dramatisk historie som evner, at fange læseren i hovedpersonens fantasi og grufulde oplevelser.

”Bugten” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, på trods af den stille begyndelse på historien. Handlingen formår at fange læseren ind i et traumatisk liv og voldsomme hændelser.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Her kan du finde lydbogsapps:


4/6 Roser

12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page