top of page
Søg
  • krimiormen

"BLODTØRST-OG ANDRE FORTÆLLINGER"

skrevet af gysets mester Stephen King


"Blodtørst-Og andre fortællinger" skrevet af Stephen King

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Stephen King

Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag

Originalsprog: Engelsk

Original titel: If it bleeds

Oversætter: Jakob Levinsen

Udgivelse: 15. september 2021

Sider: 480

Format: Hæftet

Genre: Fortællinger/Gys

ISBN: 9788740065213

Anmeldt: 15. september 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En samling af fire fænomenale fortællinger, der inkluderer den enkeltstående efterfølger til den filmatiserede bestseller Outsideren. Journalister har et ordsprog: ”Historien gløder, hvis det bløder”. Og historien om en detoneret bombe på Albert Macready mellemskole indeholder store mængder af blod.

Holly Gibney fra detektivbureauet De Der Søger arbejder på en sag om en forsvunden hund (og på sit eget behov for at være mere selvsikker), da hun ser den direkte tv-dækning fra bombeattentatet. Men da hun senere tænder for aftennyhederne, indser hun, at noget ikke stemmer ved den journalist, som var først på gerningsstedet.

Sådan begynder Blodtørst, den enkeltstående efterfølger til bestselleren Outsideren, hvor den usædvanlige detektiv Holly skal opklare sin første solo-sag. Blodtørst er kun én af samlingens i alt fire fortællinger, der også rummer Mr. Harrigans telefon, Chucks liv og Rotten.

Alle noveller illustrerer Kings alsidige storytelling med elegance, humor, skræk og åndeløs spænding. En King Classic, både for Kings mange fans og et godt sted at starte, hvis man er ny i det store forfatterskab.



"Blodtørst-Og andre fortællinger" skrevet af Stephen King

”Blodtørst-og andre fortællinger” er skrevet af gysets mester Stephen King. Denne udgivelse er meget anderledes end det, jeg tidligere har læst af Stephen King. Han formår stadig gyset og det skrækindjagende. Denne gang har han begivet sig ud i 4 meget forskellige noveller.

”Mr. Harrigans telefon” fokuserer på mobiltelefonens barndom. En ældre mand dør og han får sin nye IPhone med i graven. Hvem kan undvære sin mobil, selv efter livets afslutning?. Personen der har givet Mr. Harrigan telefonen med, kommer til at fortryde sin handling.

”Mr. Harringtons telefon” kommer meget tæt på Stephen Kings sædvanlige gys. Vi er tilbage i mobiltelefonens barndom, hvor det er begrænset hvor meget man kunne gøre med sin mobiltelefon, i forhold til hvad man kan med nutidens smartphones.

”Chucks liv” er en noget usædvanlig fortælling. Historien starter i virkeligheden med 3. akt og går så bagud i tiden for hver del af historien. Historien handler om et reklameskilt med en tekst og et billede af Chuck Krants.

Man ved egentlig ikke hvem Chuck er, men det bliver opklaret undervejs i historien. ”Chucks liv” er meget usædvanlig, men ikke desto mindre rigtig spændende. Historien er tænkt meget anderledes end læseren er vant til at tænke historiefortælling, med en meget overraskende slutning.

”Blodtørst” som denne bog er opkaldt efter, satte mig på en lille ekstra opgave. ”Blodtørst” er en fritstående fortsættelse af den filmatiserede serie ”The Outsider” som jeg fandt og streamede på HBO. ”The Outsider” er bestemt værd at anbefale til dig der har stålnerver og ikke er så nem at skræmme.

I ”Blodtørst” har Stephen King taget fat i journalister, der på mystisk vis altid er de første på et gerningssted og flettet det sammen med privatdetektiven Holly fra ”The Outsider”. Outsider er lige præcis det som Holly også er. En kvinde med nogle meget usædvanlige evner.

Sidst men ikke mindst præsenteres vi for historien om ”Rotten”. ”Rotten” handler om en forfatter og underviser der forfølger sin store drøm om at skrive en hel bog. Hidtil har han kun skrevet mindre noveller. Han tager alene ud til familiens hytte langt ude på landet og med langt til naboerne.

Han forlader kone og 2 børn i byen. Han har allerede en ide` til en historie, men vil han støde ind i en skriveblokering, som han plejer? Eller vil han endelig lykkes med sin store drøm om at skrive en hel bog? Han er isoleret og i fare for, at hans egne tanker spænder ben for ham selv.

”Blodtørst-og andre fortællinger” er fantastisk velskrevet og hver enkelte fortælling er meget forskellige fra hinanden. Hvis du ikke i forvejen kender meget til Stephens Kings store forfatterskab, så vil ”Blodtørst-og andre fortællinger” bestemt være et rigtig godt sted at starte.

Fortællingerne illustrerer på en fin og skrækindjagende vis, hvad det er der har gjort Stephen King, til én af vor tids største og mest læste gyser forfattere. Stephen King viser i ”Blodtørst-og andre fortællinger”, kort sagt, hvorfor han er gysets mester.

Stephen King evner at fortælle formidable og fængslende fortællinger og viser i ”Blodtørst-og andre fortællinger” at han er en yderst alsidig forfatter. ”Blodtørst-og andre fortællinger” får bestemt mine anbefalinger med på vejen.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Du kan besøge forlaget her:


4/6 Roser

19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page