top of page
Søg
  • krimiormen

"BLOD VED DAGGRY"

HAUGE #3 SKREVET AF PALLE SCHMIDT


"Blod ved daggry" skrevet af Palle Schmidt

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Palle Schmidt


Serie: Hauge #3


Forlag: Palle Schmidt & Avanti 2020


Udgivelse: 1. februar 2021


Sider: 200


Format: E-bog


Genre: Krimi


ISBN: 9788793737310


Anmeldt: 1. februar 2021


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Hauge er løsladt fra fængslet efter en voldsdom og ude i sit livs nedtur. Da rockerbossen Jimmy samler ham op ved han godt, at det vil give problemer. Da han kort tid efter står foran en død rocker i en skov på Vestsjælland, bliver det startskuddet på en helvedes nat.


En krig mellem to kriminelle grupperinger er på nippet til at bryde ud i lys lue. Og Hauge er den eneste, der kan standse det.


BLOD VED DAGGRY er den tredje roman om den voldsdømte Hauge. Bøgerne kan læses selvstændigt. Bøgerne i serien:

1. "De efterladte" Hauge #1

2. "Ulv blandt ulve" Hauge #2

3. "Blod ved daggry" Hauge #3

Palle Schmidt (Foto Christiane Helsted Juul)

”Blod ved daggry” er mit 2. bekendtskab med hovedpersonen Hauge. Du kan læse om "Ulv blandt ulve" her


Hauge er en noget anderledes detektiv, end de detektiver vi ellers møder indenfor krimigenren. Da vi møder ham i ”Blod ved daggry” er han hjemløs og har det, rent ud sagt, ad helvede til.


Hauge afsonede en dom på 6 års fængsel, men blev løsladt før tid, fordi han hjalp med at opklare nogle mord i fængslet. Nu er Hauge altså ude men har intet sted at bo og intet arbejde.


Hauge har altid kæmpet en brav kamp for at holde sig ude af rocker-miljøet. Men af uransagelige årsager sniger miljøet sig hele tiden ind på ham. Hauge har aldrig været en del af inderkredsen i miljøet, men har alligevel haft en vis forbindelse til nogle af medlemmerne.


Nu bliver Hauge opsøgt af Jimmy som han ellers ikke har haft et særligt godt forhold til. Jimmy er toppen af kransekagen i miljøet. Jimmy har brug for Hauges hjælp. Men Hauge har brugt mange år af sit liv på at lægge afstand til rocker-miljøet, så han prøver at slippe udenom.


Hauge fryser og er sulten, så han kører med Jimmy ud til en bræddehytte inde i en skov. I hytten ligger Duncan død på gulvet. Hauge var tidligere beskyttet af Bjarke, der var bandens leder efter at Duncan trak sig tilbage. For mange år siden havde Bjarke sørget for at Hauge igennem 1 år boede i Duncans lejlighed og passede hans hund Mollie, imens Duncan sad varetægtsfængslet for salg af narkotika.


Hauge var lige kommet ud af fængslet og kunne ikke få arbejde, så ordningen passede ham udmærket. Nu er Duncan altså blevet skudt. Hauge er ret ligeglad, lige indtil han ser at Mollie også er blevet skudt. Et af de andre medlemmer, Køter, er overbevist om at det er banden Comprades der har skudt Duncan, så han er helt klar til at gå i krig mod dem.


Jimmy er tilbageholdende, han ønsker ikke endnu en bandekrig. Hauge indvilger i at finde Duncan og Mollies morder. Det er dog Mollies død, der optager ham mest. 13 Rockere er samlet i den lille bræddehytte. Nu er det Jimmys vanskelige opgave at holde sin blodtørstige bande i ro, indtil Hauge har fundet ud af, hvad der er sket.

Hauge tror ikke på, at morderen er fra rocker-miljøet. Køter giver de 2 ”Hvalpe” Marcello og Niklas besked på at følge med Hauge.


”Blod ved daggry” er fantastisk velskrevet, smækfyldt med fart og spænding. I tilgift, så er ”Blod ved daggry” en page turner med glimt i øjet og smil i kanterne. Javist, Hauge er kriminel og har tilbragt en del år i fængselssystemet, på den forkerte side af tremmerne.


Men i bund og grund, så har Hauge faktisk en høj moral. Samtidig kæmper Hauge en nærmest umulig kamp for at blive accepteret af samfundet som den han er. Slutningen af ”Blod ved daggry” er i en liga for sig. Jeg havde slet ikke set den afslutning komme.


”Blod ved daggry” overrasker og er absolut troværdigt skrevet. Jeg ser allerede frem til den næste krimi om Hauge, som jeg håber at Palle Schmidt har i støbeskeen. Jeg var helt ekstremt godt underholdt og kan kun give ”Blod ved daggry” mine varmeste anbefalinger med på vejen.


Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.


Bogen kan købes her:


Besøg forfatteren her:


5/6 Roser


10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page