top of page
Søg
  • krimiormen

"BILLY SUMMERS"

Spændingsroman skrevet af Stephen King


"Billy Summers" skrevet af Stephen King

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Stephen King

Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag

Originalsprog: Engelsk

Originaltitel: Billy Summers

Oversætter: Jakob Levinsen

Udgivelse: 22. marts 2022

Side: 560

Format: Hæftet

Genre: Spændingsroman

ISBN: 9788740072983

Anmeldt: 1. september 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Suverænt underholdende, intelligent plot og stærke karakterer: Med sin seneste spændingsroman om en modvillig lejemorder med forkærlighed for litteratur demonstrerer Stephen King til fulde, at han er langt mere end blot gysets mester.

Billy Summers er lejemorder med hjertet på rette sted. Han likviderer kun onde mennesker, ellers kan han ikke sove om natten. Grundlæggende opfatter han sig selv som en skraldemand med et skydevåben, og han er den bedste i branchen. Nu planlægger han at lægge sit tidligere liv bag sig, når han har fuldført sin sidste mission.

Med en dækhistorie som forfatter installerer Billy sig i en lille flække mens han venter på, at det sidste bytte indfinder sig. Billy er en af ​​verdens bedste snigskytter, han er dekoreret krigsveteran fra Irak og en ren Houdini, som forsvinder sporløst, når jobbet er eksekveret.

Så hvad kan gå galt? Billy Summers er en roman om kærlighed, hævn og skæbne, og en tvivlsom helts sidste forsøg på at frelse sin sjæl – og så rummer bogen én af de mest uimodståelige og overraskende makkerpar i Kings oeuvre, der drager ud for at hævne en ualmindelig gemen mands. forbrydelser.

ANMELDELSE

Jeg har tidligere læst og anmeldt følgende udgivelser af Stephen King på min blog:

1. Anstalten.

2. Blodtørst og andre fortællinger samt denne

3. Billy Summers.

”Billy Summers” er Stephen Kings nyeste spændingsroman udgivet på dansk. Billy Summers er lejemorder med hjertet på rette sted. Billy dræber kun personer der er besat af ondskab, efter Billys egen mening. De lejemord som Billy har sagt nej til, har været personer, hvor Billy ikke kunne spotte personernes rendyrkede ondskab.

Nu har Billy besluttet sig for at sige ja til et sidste mord, men kun derfor er på 2 millioner dollars. Med det beløb vil Billy kunne trække sig tilbage og leve resten af ​​sit liv i nogenlunde velbehagelige omgivelser. Frank Macintosh kommer ind i en hotellobby for at mødes med Billy.

Han har en anden mand med som Billy ikke kender. Den anden mand hedder Poulie Logan. Billy holder meget af at læse tegneserier og har en baggrund som professionel soldat. Billys kontakt Nick har et job til Billy. Et sidste job.

Billys ven Buckie har fortalt Nick at Billy overvejer at trække sig tilbage fra sit hidtidige erhverv. Billy er efterhånden blevet 44 år og har været i spillet længe. 18 sager har Billy været involveret i og nu må det være nok. Billy plejer ikke at få mere end 70.000 så 2 millioner frister ham over evne.

Hvis altså det er en ond person, han skal rydde af vejen. Billy er en skraldemand med et skydevåben og hans næste tilbud er selv lejemorder. Manden er mistænkt for et voldtægtsforsøg på en forfatter. Han burde altså være besat af ren ondskab, lige en opgave for Billy.

Billy dræber, som sagt, kun onde mennesker. Billy bliver kørt tilbage til hotellet. Billy har en dårlig fornemmelse med det meget høje beløb for dette mord, men han er fristet og ender med at sige ja til jobbet. Senere ringer Hoffmann til Billy og de aftaler at mødes næste dag.

Billy skal forklæde sig som forfatter, en opgave der faktisk passer Billy godt. Billy har en plan om at skrive sin egen historie i bogform med aliasser puttet ind i teksten. Det fortæller han dog ikke til Nick eller nogen andre. Billy tænker at han kan skrive sin egen biografi.

På den måde kan han bedre leve sig ind i sit alias indtil drabet kan udføres. Hvad Nick ikke ved er, at Billy har 3 andre forklædninger parat til opgaven udover forklædningen som håbefuld forfatter. Billy bliver installeret i sit midlertidige hjem som forfatter in spe.

Som dagene går får Billy et tæt forhold til sine nye naboer og ingen mistænker Billy for, at have andre planer end at skrive sin bog. Lidt over 500 sider består af ”Billy Summers” af og det er ikke en eneste side for meget, hvis du spørger mig.

Bogen er skrevet som 2 bøger i én. Udover spændingsromanen om Billy Summers så har Stephen King indflettet Billy Summers egen biografi i bogen. Jeg har igennem tiden læst en hel del af Stephen Kings forfatterskab og bogen om ”Billy Summers” er absolut en spændingsroman af forfatteren i øverste topklasse.

”Billy Summers” er velskrevet og smækfyldt med drama, spænding og med en god sammenhæng i fortællingen.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.

6/6 Roser

4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page