top of page
Søg
  • krimiormen

"BANGKOK BRÆNDER"

Spændingsroman skrevet af Jesper Handberg Nielsen


"Bangkok brænder" skrevet af Jesper Handberg Nielsen

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Jesper Handberg Nielsen


Forlag: Byens Forlag


Udgivelse: 21. december 2020


Sider: 210


Format: Paperback


Genre: Spændingsroman


ISBN: 9788794084123


Anmeldt: 16. februar 2021


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar.


Om bogen:


Netop som Jack Wongsavul er blevet ansat som sikkerhedskonsulent for Thailands trafikminister, dukker et forrådnet lig op på selvsammes byggegrund. Jack får til opgave at efterforske sagen i det skjulte. Sammen med ministerens datter skal han forsøge at finde frem til sandheden om den døde før politiet og pressen.


Voldsomme sammenstød mellem demonstranter og militær i Bangkoks gader besværer opklaringen, og Jack må både kæmpe mod en ukendt fjende fra fortiden og gamle spøgelser fra sit danske ophav. BANGKOK BRÆNDER er en spændingsroman om nationale og personlige traumer – og om ekstremismens destruktive karakter.


Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Anmeldelse:


”Bangkok brænder” lægger hårdt ud med Krit der skyder sit mål og bagefter ifører sig hærens kampuniform. Så er ”Bangkok brænder” skudt i gang og den dramatiske handling sænker ikke farten på noget tidspunkt igennem hele bogen.


Som titlen antyder så befinder vi os i Bangkok i Thailand. Hovedkarakteren Jack Wongsavul har et frokostmøde med kvinden Ploy, de skal mødes på Ploys far, trafikministerens byggeplads. Jack er blevet ansat som trafikministerens sikkerhedskonsulent på byggepladsen.


Ploy er faderens personlige assistent og Jack er normalt kriminalbetjent. Ploy og Jack har mødt hinanden på Jurastudiet, hvor de begge læser om aftenen. Jack har taget orlov fra sit daglige arbejde, imens han arbejder for ministeren.


De finder et lig på byggetomten og den magtfulde minister kræver at, Ploy tager sig af sagen. Trafikministeren forlanger at de ikke kontakter politiet og ingen må vide at han ejer grunden. Alligevel ankommer en undrende Kriminalkommissær Boonlert.

Han er blevet bedt om at undersøge dødsfaldet, meget diskret.


Historien fører læseren tilbage til Burriamprovinsen i 1977. Krit bor hos sine plejeforældre. Plejefaderen fortæller Krit at hans forældre er kommunister. Krit skal kalde plejeforældrene for onkel og tante. Krit føler sig ikke godt behandlet og føler et spirende had indeni.


Indokinas kommunister med Vietnameserne i spidsen har infiltreret Thailand. Guerillaerne var meget aktive i området, Derfor var landsbyens indgang bevogtet af soldater. Mange af indbyggerne havde meldt sig til en paramilitær organisation, kaldet Village Scouts som rapporterede til myndighederne.


Kongen og dronningen skal ankomme til landsbyen i helikopter. Krit er spændt. Hidtil har han kun set de kongelige i fjernsynet. En lille flok kommunister angriber helikopteren, der ankommer før majestæterne, så de kongelige bliver væk. Et dybt had mod kommunisterne plantes dybt i Krit.


Tilbage i nutiden beordrer trafikministeren Jack til at lave sin egen efterforskning af dødsfaldet på byggepladsen. Samtidig pointerer ministeren at hans forbindelse til byggepladsen skal holdes hemmelig.


Da Jack var barn, boede han sammen med sine forældre i Thailand. Forældrene missionerede for sekten ”De 12 apostle”. Jacks far var Thailænder og hans mor var Dansk. Da Jack var 10 år, blev forældrene kaldt tilbage til Danmark af sektlederen Johannes.


Da familien kommer til Sjælland, bliver Jack døbt af Johannes. 12 gange blev Jacks hoved holdt under vand i et stort koldt kar. Lige siden har Jack haft noget med tallet 12. Det blev 8 år i helvede for Jack på Sjælland.


Under Jacks efterforskning af dødsfaldet på byggepladsen går det hurtigt op for ham, at nogen holder øje med ham. Sammen med Ploy jagter Jack sandheden. Der er voldsomme sammenstød imellem demonstranter og militær og det besværliggør Jack og Ploys søgen efter sandheden.


”Bangkok brænder” er fyldt med ekstremismens destruktivitet, voldsomme sammenstød, nationale og personlige traumer. Læseren bliver fastholdt i spænding og drama hele vejen igennem historien. ”Bangkok brænder” er en forholdsvis hurtigt læst spændingsroman, men den giver et godt indblik i livet i et af verdens brændpunkter.


”Bangkok brænder” får bestemt mine anbefalinger med på vejen, hvis du er til spænding der når ud over siderne i spændingsromanen, med et lille strejf af tiltrækning imellem mennesker.


Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.


Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:


4/6 Roser

23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page