top of page
Søg
  • krimiormen

"ARVÆV"

Krimi skrevet af David Garmark


"Arvæv" skrevet af David Garmark

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: David Garmark

Forlag: Lux

Omslagsgrafiker: Betina Drews

Udgivelse: 20. juni 2022

Sider: 400

Format: Hardback

Genre: Krimi

ISBN: 9788775671793

Anmeldt: 19. juli 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Alexandra Torn, tidligere feteret vært i sit eget rejseprogram, er flyttet på landet. Brutalt skamferet og plaget af angstanfald forsøger hun at falde til i den lille by, men det er lettere sagt end gjort. Da hun en aften finder en ringende mobiltelefon i sin postkasse, bliver hun trukket ind i en hensynsløs spiral af vold og vanvid.

For efterforskerne Mark Berg og Erika Sabatini genåbnes en otte år gammel sag, da en kendt tv-producer findes myrdet i sit hjem. Seriemorderen, der af offentligheden er blevet døbt Trofæjægeren, har tre tidligere drab på samvittigheden og er tilsyneladende tilbage efter sit sidste offer – Alexandra Torn.

Arvæv er en voldsom, psykologisk spændingsroman om at holde fast i sit liv, selvom det er ved at smuldre. En roman om hævntørst og om hvor grænsen går for selvtægt.


ANMELDELSE

”Arvæv” er en krimi med en gerningsmand, helt ud over det sædvanlige. Han torturerer sine ofre på det grusomste. I tilgift så ender eet af hans ofre med, ikke at kunne se anden udvej, end at blive hans tredje hånd. Lige præcis dette offer gør alt for at hjælpe gerningsmanden med sine grufulde handlinger.

Hovedpersonen i historien er helt klart den tidligere skærmtrold Alexandra Torn kaldet Alex. Alex har nogle grusomme ar i ansigtet, der har frataget hende hendes job som smuk skærmmagnet i nogle rejseprogrammer.

Alexandra bliver udover at være gerningsmandens værktøj eet af hovedvidnerne i en massemorders gerninger. Alex er smækfyldt med traumer over de hændelser, som hun har været udsat for. Alex er blevet skræmt, klodset og frygteligt skadet af sine oplevelser.

Hun har mistet tilliden til andre mennesker og sit smukke ydre. Alex er gerningsmandens eneste overlevende offer og trækkes rundt i manegen af dette frygtelige menneske. Alex er flyttet langt ud på landet. Problemet er bare, at da Alex er et kendt ansigt, så kan hun ikke rigtigt skjule sig nogen steder.

Måske havde hun nemmere kunnet gemme sig inde midt i en storby. Men de ar, som gerningsmanden har givet hende, gør at hun er blevet bange for andre mennesker. Faktisk havde hun nok været bedre stillet, hvis hun havde været eet af gerningsmandens døde ofre, i stedet for det eneste overlevende offer.

Alexandra ved at gerningsmanden kalder sig for Brandt. Som et brændt menneske. Efterforskerne Mark Berg og Erika Sabatini jagter på samme tid en gerningsmand der kalder sig trofæjægeren. Han har mindst 3 tidligere mord på samvittigheden og det ser nu ud til al Alexandra er hans næste offer.

”Arvæv” er en voldsom psykologisk spændingsroman om at holde fast i sit liv, selvom det er ved at smuldre. ”Arvæv” handler om hævntørst og om hvor grænsen går for selvtægt. Gerningsmanden har en mannequindukke for hvert offer, han har på samvittigheden.

Han diskuterer sine handlinger med disse døde dukker og har klædt dem ud som sine ofre. Mark Berg er inde i sit livs krise med sin kone og det ser ud til, at de står foran en skilsmisse. Han og Erika har altid været meget tætte og nu står deres forhold i en kritisk situation.

”Arvæv” er en anderledes og spændende spændingsroman med en helt særlig nerve og en hovedperson der evnede at irritere mig ud over alle grænser. Alligevel så evnede bogen at fastholde mig i spænding i en helt særlig grad, hele vejen igennem bogen.

”Arvæv” er mit 1. bekendtskab med forfatteren og det forstår jeg næsten ikke. Garmark evner at skrive med en nerve og intensitet som jeg sjældent har mødt før. Læseren sidder med en gerningsmand, der sidder fast i eet af ofrenes hjernebark som hun næsten ikke formår at løsrive sig fra.

Det er stærkt, medrivende og hjerteskærende. ”Arvæv” er én af de stærkeste krimier som jeg har læst i meget lang tid. Det er grufuld læsning, der evnede at trænge helt ind i hjertekulen og med en nerve helt ud over de sædvanlige. Mine varmeste anbefalinger til ”Arvæv” hvis du er til spænding i en helt særlig klasse.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Lydbøger:


4/6 Roser

39 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page