Søg
  • krimiormen

"ARVTAGEREN"

Spændingsroman skrevet af Camilla Sten


"Arvtageren" skrevet af Camilla Sten

Forfatter: Camilla Sten

Forlag: GADs Forlag

Original titel: Arvtagaren

Originalt sprog: Svensk

Omslagsgrafiker: Rasmus Funder

Oversat af: Nikolaj Steen Møller

Udgivelse: 1. april 2022

Sider: 408

Format: Paperback

Genre: Spændingsroman

ISBN: 9788712067290

Anmeldt: 11. september 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

"Arvtageren" af Camilla Sten handler om en families begravede hemmeligheder, der dukker op til overfladen, da en ung kvinde går på jagt efter sandheden om sin familiehistorie. Eleanor lider af klinisk ansigtsblindhed.

Hun kan ikke genkende ansigtstræk på menneskerne omkring hende, ikke engang dem hun kender og elsker. Derfor er det dybt tragisk, da Eleanor bliver det eneste vidne til sin mormors død. Hun ser morderen flygte fra mormorens hus, men er absolut ingen hjælp for politiet, da hun ikke er i stand til at beskrive hans ansigt.

Da mormorens testamente bliver læst, opdager Eleanor at hun har efterladt hende en stor, isoleret herregård i de svenske skove, som Eleanor aldrig før har hørt om. Sammen med sin trofaste kæreste, sin rebelske moster og mormorens advokat tager Eleanor på weekendtur til det mystisk hus i håbet om at lære mere om huset og mormoren.

Det gamle hus er dog fyldt til randen med hemmeligheder og inden længe opdager Eleanor, at der findes en glemt historie fra fortiden, som nogen er villig til at gøre alt for at forhindre Eleanor i at finde frem til sandheden om.

"Arvtageren" er skrevet af Camilla Sten, en lovende, ung svensk forfatter, hvis debutroman "Den forsvundne by" blev en stor international succes.


”Arvtageren” er mit 2. bekendtskab med forfatteren Camilla Sten. Jeg har tidligere læst og anmeldt:

1. Den forsvundne by. (2022). samt denne

2. Arvtageren. (2022).

I denne bog er Victoria Eleanor hovedpersonen. Eleanor, som hun foretrækker at blive kaldt sidder til afhøring og skal fortælle om sin mormor Vivianne og hendes død. Eleanor lider af Prosopagnose, som er en form for manglende ansigtsgenkendelse.

Diagnosen synes jeg nu ikke, har den store betydning i selve historien. Eleanor skulle til sin ugentlige søndagsmiddag hos sin mormor Vivianne. Vivianne på sin side, besøgte aldrig Eleanor og hendes kæreste Sebastian. Møderne var Eleanors terapeut Carinas ide`.

Vivianne nærmede sig efterhånden de 80 år. Det var dog ikke Vivianne der åbnede døren, det er Eleanor sikker på. Eleanor kan se på hænderne, at det ikke var hendes mormor. Eleanor finder da også Vivianne stukket ned med en saks midt på gulvet i entreen.

Personen der har åbnet døren, stikker af. Eleanor aner ikke hvem det var, da hun ikke kan huske ansigtet. Eleanor og Sebastian er på vej til et hus i Sverige, som Eleonora ikke vidste, at hendes mormor ejede. De er blevet kontaktet af en advokat, som vil mødes med dem i huset.

Læseren føres dermed tilbage i historien til 1965 i det ukendte sommerhus. Vi møder Anushka der ikke er så køn, men folk sagde at hun til gengæld var kvik. Tilbage i nutiden ser Eleonora og Sebastian Eleonoras moster Veronika stå og vente ved huset.

Advokaten møder som aftalt også i huset. Huset Solhöga er stedet der er blevet skjult for Eleanor hele hendes liv. Eleanor var 3 år og 4 måneder da hendes mor døde og hendes mormor overtog opdragelsen af ​​Eleanor. Veronika var modernes søster.

Lige indenfor hoveddøren hænger der et stort portræt af Evert, Vivianne og deres 2 døtre. Eleanor laver bønnesuppe om aftenen og kan ikke finde Sebastian da de skal spise. Sebastian er gået ud i skoven efter brænde. Eleanor har svært ved at finde ro om natten og falde i søvn.

Eleanor er bange og synes at hun ser syner. Alligevel sover Sebastian tungt ved siden af ​​hende. Om morgenen hører Eleanor advokaten tale i mobil med nogen som hun fornemmer, at det nok ikke var meningen at hun skulle høre.

Tilbage i 1965 har parret, som Anushka arbejder for ingen børn og hun har lidt ondt af parret. Samtidig føler hun sig tiltrukket af manden i huset. Hele historien om Anushka, Evert, Elenora og huset, som hun ikke kendte før, bliver rullet ud i finurlig og spændende stil.

”Arvtageren” er vanvittig spændende og rulles langsomt ud for læseren. Hele historien er en fængslende, dramatisk historie, med mørke familiehemmeligheder der dukker op til overfladen. Jeg blev virkelig fanget af den anderledes og spændende fortælling med et helt særligt indhold.

”Arvtageren” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en familiefortælling i en helt særlig spændende klasse. ”Arvtageren” er bestemt en Nervepirrende, psykologisk thriller af pageturner-slagsen.

”Arvtageren” er virkelig en stærk thriller med en fod solidt placeret i gysergenren.

Vurdering 5/6 Roser.

Krimiormen.5/6 Roser

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle