top of page
Søg
  • krimiormen

"ARVESTÅL"

Spændingsroman skrevet af Tobias Bukkehave

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Tobias Bukkehave

Forlag: Politikens forlag

Udgivelse: 12. maj 2022

Sider: 304

Format: Paperback

Genre: Spændingsroman

ISBN: 9788740065732

Anmeldt: 13. november 2022. .

Om Bogen:

Stilheden har sænket sig over den til- frosne grønlandske fjord. Efterretningsagent Tom Cortzen ligger i ly af mørket på et klippefremspring og betragter en mand ude på den hvide flade. Pludselig rejser er sig og splintres så i tusind stykker, da en gigantisk ubåd frådende bryder gennem den metertykke skappe.

Manden på isen er en dansk geolog, og han har over en længere periode lækket hemmelige oplysninger til russerne … Sådan indledes Tobias Bukkehaves opfølger til den anmelderroste spionroman Kongetro, der udkom i april 2020.

Et halvt år er gået, siden Tom Cortzen og den danske efterretningsenhed Sektor 7 var involveret i en omfattende sag om valgsvindel, der trak tråde til Østeuropa, USA og Mellemøsten. Tom har en fornemmelse af, at de ikke er kommet til bunds i sagen.

Der er for mange ubesvarede spørgsmål, og den danske geolog lader til at være en af ​​de mangen- de brikker i puslespillet. Tom har travlt med at finde svar, for den nyindsatte forsvarsminister, Lea Tourlin, sidder nemlig for enden af ​​forhandlingsbordet med netop Rusland i en kynisk kamp mellem verdens stormagter om Arktis' eftertragtede ressourcer.

Da en amerikansk erhvervsmand med tætte forbindelser til præsidentens tropper op på den grønlandske forskningsstation, hvor Tom befinder sig, kaster han ud i en intensiv jagt på sandheden, som fører ham fra Arktis' golde isørken til Afghanistan og et Kabul i frit fald.

Arvestål er en actionmættet og intelligent spionthriller med internationalt udsyn, men dybt rodfæstet i Danmark.


ANMELDELSE

”Arvestål” er principielt efterfølgeren til forfatterens udgivelse

Bøgerne kan sagtens læses hver for sig, men hører alligevel sammen i handling og tidslinje. ”Arvestål” er i realiteten en spionroman med en hæsblæsende handling, hvor læseren bliver revet rundt i manegen med fuld fart på handlingen.

Gør dig klar til at blive revet rundt i manegen af ​​en forfatter, der evner at fastholde læseren i yderste spænding fra side 1 og hele bogen igennem. Hovedpersonen Tom Cortzen og den Danske efterretningsenhed Sektor 7 befinder sig på Bornholm, Afghanistan og Kabul i frit fald.

”Arvestål” er en spionthriller med internationalt udsyn, men dybt rodfæstet i Danmark. I Tom Cortzens øresnegl kan han høre Kim Sommers stemme. Det var længe siden, at Sommer og Tom havde været på en mission sammen. Ludger Levonius er en ung finansmand der også florerer i historien.

I tilgift så er han også Tysk industrifyrste. Han er bagmanden for LIVCORP. Livonius måtte betale prisen for mordet på Krebs. Karl Feldt bliver kaldt for Fem. Det er den koldeste februar i 15 år. Pandemien er ved at gå i sig selv. Fem skal følges med Kampmann ind til ministeriet, hvor de møder ministeren Lea Taurlin.

De er lettere chokeret over ministerens viden om den hemmelige del af deres arbejde. Ministeren er dog ligeglad med hvad folk tænker om hende og hendes stilling i ministeriet. Lea får efterhånden rodet sig ud i nogle oplevelser, der sætter hendes liv og stilling som minister i fare.

Abdel Nour er hendes nye departementschef. Han er muslim. Tom Cortzen sidder i et flyv over Grønland. Tom springer ud sammen med sine makkere over den kolde ø. Sektor 7 har et hemmeligt hovedkvarter på Gammel Mønt.

Tom kaster ud i en hektisk jagt fra Grønland, til Afghanistan og videre til Kabul. Det er i det hele taget en hektisk jagt som Tom Cortzen er blevet sendt ud på. ”Arvestål” er en spændingsroman, der fortsætter hvor ”Kongetro” slap.

Læseren bliver ført igennem et hæsblæsende tempo med politikere med de stærkeste meninger. Både ”Kongetro” og ”Arvestål” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til spiondrama og spændingsroman i et helt særligt hæsblæsende tempo med dyb rod i Danmark.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.



7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page