top of page
Søg
  • krimiormen

APRIL 2020 PÅ BLOGGEN


APRIL 2020

April på bloggen var lidt mere stille end marts, men stadig med masser af gode oplevelser. Hele 2 konkurrencer blev det til og 4 glade vindere.


Måneden startede stille med den skønlitterære roman ”Refugium” skrevet af Anita Albers. Forfatteren Juliane befinder sig over halvvejs i livet. Hendes to døtre er flyttet hjemmefra, og hun har ladet sig separere fra ægtemanden Max. ”Refugium” skrevet af Anita Albers er en på samme tider smuk, sørgmodig og lykkelig oplevelse. Hovedpersonen Forfatteren Juliane har arvet sin mosters hus, langt udenfor byen. Juliane er egentlig bymenneske, men huset giver hende mulighed for at komme lidt væk fra hverdagen, eksmanden og måske komme i gang med sin næste bog. 4 Roser gav jeg til denne smukke bog.


Den næste og var kategoriseret som en spændingsroman ”Frelse” skrevet af Dan Elgaard som jeg også gav 4 roser. Frelse en spændingsroman, der blander science fiction, fantasy og krimielementer. Bogen tager læseren med på en rutsjebanetur af hårdkogt action, hvor handlingen konstant overrasker, så læseren næppe kan regne slutningen ud. En gruppe mennesker befinder sig pludselig i en anden verden, og lærer snart, at Jorden står overfor udryddelse. ”Frelse” er egentlig en spændingsroman skrevet af Dan Elgaard. Men jeg ser den nok meget mere som en science-fiction-spændingsroman. ”Frelse” blander på finurlig vis spænding med science-fiction med dybe følelser og nær samhørighed blandt individer. Dermed sagt at man med ”Frelse” ikke skal forvente en traditionel spændingsroman, men en spændende nytænkning udi processen at blande genrer.


Spændingskrimien ”Hvem er fjenden?” skrevet af Erik Hauervig fik 3 roser. Hvem er fjenden? er en barsk og afslørende krimi om unge kriminelle bander og grupperinger i Danmark og Sverige, som bekriger hinanden på tværs af landegrænser. Konflikten begynder, da en gruppe stjæler hash fra en rockerbande, og det slipper man ikke ustraffet fra. I den øverste politiledelse taler man med to tunger, og landets justitsminister og andre folketingsmedlemmer har alle deres egne løsninger på, hvordan en bandekrig skal stoppes af den politistyrke, landet reelt har. ”Hvem er fjenden?” skrevet af Erik Hauervig udgivet af Skriveforlaget er smækfyldt med rockerbander og indvandrerbander der bekriger hinanden, sælger hash, smuglervarer, tyvekoster og betragter kvinder som en handelsvare. ”Hvem er fjenden?” foregår mest i København med afstikkere til Sverige.


Spændingsromanen ”Lucky Lucy” skrevet af Josefine Blom fik 5 flotte roser og var en anderledes spændende oplevelse. Samtidig udloddede jeg også et eksemplar i en give-away som forlaget var så venlige at donere et eksemplar til. Året er 1890, et sted i et opdigtet Louisiana, USA. En kvinde, indlagt på et sindssygehospital, er flygtet fra sin barndoms ekstreme mishandling og ind i sit eget sind. I en parallel virkelighed opstår hendes sidste chance for heling. Et alter ego træder ud af gløderne fra et nedbrændt hus og direkte ind i kampen for begge kvinders overlevelse. Spændingsromanen ”Lucky Lucy” er Josefine Bloms debut. Forfatteren skriver selv sidst i bogen at ”Lucky Lucy” er lidt vel lang (606) sider. Det kan der være noget om, men jeg syntes på ingen måde at den blev for langtrukken. ”Lucky Lucy” er skruet sammen på en måde så det lidt føltes som om man læste flere bøger på én gang.


5 roser blev det også til da jeg anmeldte den næste spændingsroman ”Jæger” skrevet af Walther Rebernik. I Københavns underverden er der aldrig fred. Alle vil have mere. Cash, sex, stoffer. Eller mere magt. Det er en verden af jægere. En række makabre likvideringer ser ud til at være startskuddet til en krig om styret i Hovedstaden. Samtidig forsvinder den karismatiske Chefanklager Patrick Nordstad sporløst. ”Jæger” er en spændingsroman skrevet af Walther Rebernik. Man føler sig hensat til den vildeste actionfilm wow siger jeg bare. Der er virkelig fuld fart over feltet nærmest fra 1. side i ”Jæger”. Vi får som læser et rigtig godt og dybt indblik i blandt andet bandekriminalitet, Rockerkriminalitet, balkankriminelle og tidligere fremmedlegionærer.


Endnu 5 roser måtte jeg give til ”Huset i Chelsea” skrevet af Lisa Jewell. Bestsellerforfatteren Lisa Jewell har skrevet en krimi om drømmen om en familie – og mord. På sin 25-års fødselsdag får Libby Jones det brev, hun som adoptivbarn har ventet på hele sit liv. Endelig skal hun få at vide, hvor hun kommer fra. Brevet giver ikke alene svar på, hvem hendes biologiske forældre var. ”Huset i Chelsea” skrevet af Lisa Jewell er virkelig skrevet fængslende og opslugende. Historien bygger op til en overraskende slutning som jeg ikke havde set komme. ”Huset i Chelsea” tryllebandt mig som jeg kom dybere ind i historien. ”Huset i Chelsea” er vanvittig godt skruet sammen med en virkelig spændende historie.


April måneds vel nok topoplevelse blev ”Kongetro” skrevet af Tobias Bukkehave som også blev en højdespringer med hele 6 roser. En fantastisk spændingsroman der gav mig associationer til James Bond. For kontreadmiral Richard Cortzen startede og sluttede alting med fædrelandet. Det koncept siger imidlertid ikke hans søn, Tom, noget. Han har efter en traumatisk oplevelse som jægersoldat i Irak vendt både sin far og sit fædreland ryggen. Da faren dør, og Tom må haste hjem til begravelsen, sker der imidlertid noget. ”Kongetro” skrevet af Tobias Bukkehave er en spændingsroman fuldt på højde med de bedste spionromaner. Som jeg kom igennem kapitlerne slog det mig pludselig…Hey Agent 007 er slet ikke britisk…Han er pæredansk og hedder Tom Cortzen. Tom Cortzen, vores hovedperson er i Danmark for første gang i 2 år.


Månedens sidste bog blev den noget anderledes krimi ”Ulv blandt ulve” skrevet af Palle Schmidt. Krimien fik 5 flotte roser. Hauge er vant til at sidde i fængsel, men denne gang er anderledes. Udenfor venter kæresten Kirstine og hendes lille dreng, og Hauge selv er blevet en anden. Volden er ikke længere hans første løsning på problemer. Da en medfange hænger sig i isolationscelle, aner Hauge et komplot. ”Ulv blandt ulve” er en krimi af den lidt anderledes slags. Hovedpersonen Hauge sidder i fængsel for 6. gang og har, da vi kommer ind i historien, siddet inde i 4 måneder. Hauge kæmper meget med sin voldelige side. Men han prøver at styre sit temperament og takket være hans kæreste Kristine lykkes det til for det meste.

'

Det var alt for april men i maj venter der meget mere spænding. For mit vedkommende venter blandt andet ”Det hviskende rum” skrevet af Dean Koontz, ”Satans sommer” skrevet af Kim Faber og Janni Pedersen samt en lidt ældre sag, ”Krokodillevogteren” skrevet af Katrine Engberg. Så der er masser at glæde sig til. Karantæne eller ej. På gensyn til mange flere anmeldelser i maj måned. Pas nu godt på jer selv og hinanden og bliv hjemme lidt endnu, hvis i kan 😊

Krimiormen

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page