top of page
Søg
  • krimiormen

"AFKLÆDT"

Krimi skrevet af Maj-Britt Randklit


"Afklædt" skrevet af Maj-Britt Randklit

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Maj-Britt Randklit

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 7. oktober 2021

Sider: 356

Format: paperback

Genre: Krimi

ISBN: 9788794159197

Anmeldt: 12. marts 2022

Bogen er et anmeldereksemplar, som jeg har modtaget fra forlaget. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En kvinde findes dræbt i vandkanten ved Odense Å. Hos Drabsafdelingen ved Odense Politi begynder kriminalassistent Kirsten Dreyer og hendes kollegaer efterforskningen, men kort efter finder man endnu en kvinde dræbt, på samme måde og næsten samme sted.

De døde kvinder arbejdede begge på plejehjemmet Trygbo, der tidligere rummede et psykiatrisk hospital. I en kamp med tiden forsøger Kirsten Dreyer at finde sandheden, før flere bliver dræbt.

Om forfatteren

Maj-Britt Randklit (f. 1960) udgav romanen Min mors hævn i 2017. Hun er uddannet indenfor sundhed, kommunikation og ledelse, og er i dag privatpraktiserende fodterapeut i Odense. I sin fritid skriver hun romaner og noveller.

Andre udgaver:

Lydbog, download, E-bog, ePub.


Maj-Britt Randklit (Forfatterskabet.dk)

ANMELDELSE:


Hovedkarakteren i denne krimi er Kriminalassistent Kirsten Dreyer og hendes kolleger ved drabsafdelingen ved Odense politi. Læseren får et dybt indblik i karakterernes baggrund, deres fortid og nutid. Kirstens makker på stationen Torben går hende på nerverne og de har ikke den bedste kommunikation.

I tilgift så er der netop startet en ny kollega på stationen, som Kirsten har en fortid med, som hun helst ønsker glemt og dybt begravet. Navnet er Michael Banke og han er ankommet fra en Københavnsk station. For 17 år siden var Michael og Kirsten kærester.

En tid som Kirsten helst så, gå i glemmebogen. Kirsten er gift på 12. år med manden Kurt og de har sønnen Kevin sammen. Kirsten er lykkelig i sit ægteskab og ønsker under ingen omstændigheder, at blive mindet om tiden med Michael.

Scenen skifter til Plejehjemmet ”Trygbo” hvor vi møder den daglige leder 49-årige Evy Munksgaard. Evy har indkaldt til personalemøde. Plejehjemmet er ude i en voldsom storm, mistænkt for omsorgssvigt. Dagen før havde Evy et møde med Sylvia Bergs families advokat.

Sylvia var død af et hjertestop og nu mener familien ikke at ”Trygbo”s personale har behandlet Sylvia ordentligt. Evys samvittighed siger dog, at familien faktisk ikke besøgte Sylvia. Plejeren Henriette er ikke mødt på arbejde og kollegaen Louise er voldsomt bekymret, da hun ikke kan ringe Henriette op.

Scenen skifter endnu engang til et sted ved Odense å. På en bænk spiser 3 dagplejemødre frokost, da de opdager en død kvinde under nogle buske i kanten af åen. Kriminalkommissær Morten Skack er sammen med Kirsten og hendes kollega Torben Hansen mødt op for at efterforske kvindens død.

Den døde er en kvinde på omkring 40 år. Retsmediciner Poulsen undersøger liget. Kvinden er klædt i en hvid skjorte, der viser sig, at være identisk med de skjorter som man brugte på et sindssygehospital flere årtier tilbage i tiden.

Ved siden af kvinden ligger en Nettopose fyldt med tøj, der formentlig tilhørte kvinden. Inden længe ringer Henriette Olsens eksmand og efterlyser hende. Det viser sig hurtigt, at det er Henriette de har fundet ved åen. Kirsten og Torben tager en snak med eksmanden Jakob.

Det virker som om Henriette og Jakob gjorde deres bedste for at kommunikere omkring deres fælles børn og intet indikerer, at Jakob er gerningsmanden. Herefter tager de ud til plejehjemmet for at tale med Evy om Henriette og hendes kolleger.

Evy henviser dem dog hurtigt til sin forgænger Karen Nielsen fra Næsby. De 2 efterforskere bliver noget forundret da det viser sig, at Karen er gift med deres pensionerede chef Mark. Kort efter finder man endnu en død kvinde næsten samme sted, som man fandt Henriette.

”Afklædt” er bestemt en krimi med en nerve, baggrund og sammenhæng i historien. ”Afklædt” er vanvittig velskrevet og man fornemmer en forfatter der har en vis forbindelse til den moderne plejesektor. Hele historiens plot evner at overraske og forundre læseren, der fanges ind af en overraskende og uventet slutning.

”Afklædt” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en krimi med langt flere lag, end man umiddelbart spotter, til at starte med.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Bogen findes som lydbog her:


4/6 Roser

53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page