top of page
Søg
  • krimiormen

"A-MØRKET LYVER ALTID"

Brahms & Hartvig #1 skrevet af Lars Thomassen


"A-Mørket lyver altid" skrevet af Lars Thomassen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Lars Thomassen

Forlag: Månen

Udgivelse: 24. juni 2022

Sider: 380

Format: Hardback

Genre: krimi-serie

Serie: Brahms & Hartvig #1

ISBN: 9788797227558

Anmeldt: 28. august 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

I 1983 forsvinder 15-årige Anita Madsen sporløst. Sagen blev aldrig opklaret. Nu 37 år senere finder den tidligere politibetjent Asger Hartvig et skelet, som meget vel kan være fra samme tid. Selvom Asger har nok at se til med sin egen ludomani, familieproblemer og fortidens spøgelser, bliver han blandet ind i en grotesk sag, der trækker tråde langt tilbage.

Selv med hjælp fra sin bedste ven, politikommissær Iben Brahms, er det svært at finde hoved og hale i det hele, men et sted, dybt nede i mørket, venter sandheden på dem…


ANMELDELSE

”A-Mørket lyver altid” er forfatterens 1. bind af hans serie med Iben Brahms og Asger Hartvig i hovedrollen. Iben Brahms er Politikommissær og har lige fået tilsagn om, at blive leder af en ny afdeling. Ibens mangeårige ven Asger Hartvig, vil hun gerne ansætte som konsulent og håber på, at Asger får sin daglige gang i afdelingen.

Asger er tidligere Betjent, men har arbejdet som alt-muligt-mand de seneste år. Folk kan simpelthen engagere Asger som mand-med-bil til diverse forefaldende opgaver. Selve historien begynder i 1983 hvor den 15-årige Anita bliver bortført af en mand.

Han gemmer Anita i kælderen på sin gård, hvor hun tilbringer de næste mange år til mandens seksuelle fornøjelse. Han tager en masse billeder af sit offer under seancerne. Anita har ikke en chance for at slippe ud af hans klør. Anita havde et trygt liv hjemme hos forældrene, men hendes tryghed er for altid slut og hun er prisgivet den ulækre og ildelugtende mand.

”A-Mørket lyver altid” veksler imellem Anitas historie, efterforskerne i Iben Brahms afdeling og Asker Hartvigs daglige liv. Vi møder Bastian Mikkelsen, der har haft en hård nat. Hans kone Vinnie har været oppe 2 gange hos deres datter Emmelie.

Om morgenen er reservenøglen til bilen væk og Bastian tror, at det er Vinnie der har taget den. Da Bastian endelig når ud og sætter sig i bilen, mærker han et stik i nakken og Bastians mareridt begynder for alvor. Asger er blevet bedt om at tømme en lade for mursten, da han opdager en lem i gulvet under stenene.

Under lemmen ser det ud som om, nogen har boet dernede. Faktisk virker det, som om, at der er en hel lille lejlighed under gulvet. I rummet finder Asger også et meget gammelt lig. Liget har sikkert ligget der, siden før gulvet i laden blev lagt.

Da Asger tidligere har været ansat ved politiet, så ved han godt hvad politiet vil gøre ved findestedet. Asger orker næsten ikke al virakken. Asger ved også, at han ikke bør røre ved noget, men kan alligevel ikke lade være. På jorden ligger der en LEGO Ghostbusters bil.

Asger er selv født i 1981 og kender godt LEGO-modellen. Asger ender med at kontakte politiet om fundet. Asgers ekskone Eva kontakter ham. Hun har store problemer med deres søn Oliver og vil have Asger til at tage en snak med sønnen.

Politikommissær Iben Brahms besøger jævnligt Asger. Hvad Asger ikke ved er at, Iben altid har haft et godt øje til Asger, men aldrig har afsløret sine følelser overfor Asger. ”A-Mørket lyver altid” er en fantastisk fængslende, dramatisk og uhyggelig historie om et menneskes forfald.

Et menneske der er blevet ødelagt fra den dag, det første åndedræt blev taget. Plottet i ”A-Mørket lyver altid” er fantastisk godt tænkt og jeg må indrømme, at jeg blev taget på sengen over det genialt udtænkte plot. Det havde jeg ikke set komme.

”A-Mørket lyver altid” er absolut en krimi i allerhøjeste klasse, der evner at fastholde læseren i yderste spænding til sidste side. Jeg ser, allerede nu, frem til 2. bind af denne fantastiske serie om vennerne Iben Brahms og Asger Hartvig.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen findes som lydbog hos Mofibo:


5/6 Roser

12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page