top of page
Søg
  • krimiormen

"MALI"

Klimathriller skrevet af Torben Mathiassen


"Mali" skrevet af Torben Mathiassen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Torben Mathiassen

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 18. februar 2022

Sider: 502

Format: Paperback

Genre: Klimathriller

ISBN: 9788794289030

Anmeldt: 10. april 2022

Bogen er et anmeldereksemplar, som jeg har modtaget fra forlaget. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Klimaforandringer har nu vist deres fulde styrke. Nordeuropa fryser, og mere end 100 millioner indbyggere er tvunget på flugt. De er magtesløse, uønskede, bange, sultne og uden håb for fremtiden, men ifølge FN og gældende international lov kan de ikke kategoriseres som flygtninge.

I et øde hjørne af Danmark ligger en lille landsby, hvor nogle få familier endnu forsøger at overleve det nye miljø, hvor de er afskåret fra omverdenen. Da kulden bliver værre, og mad og brændsel hastigt svinder ind, må de forlade landsbyen og stå ansigt til ansigt med deres nye virkelighed sydpå.

Overlevelsesrejsen er en chokerende og stærk fortælling om en familie, der kæmper for at overleve tragedien og mødet med det ukendte. MALI er første bind i serien Jordens klimaramte. MALI handler om flugten fra en klimakrise, som truer med at udrydde store dele af Nordeuropas befolkning.

Om forfatteren

Torben Mathiassen (f. 1973) er cand. merc. i international markedsføring. MALI er hans debut som forfatter.


Torben Mathiassen (Forfatterskabet.dk)

ANMELDELSE

”Mali” er en klimathriller, hvor forfatteren fører os frem til en tid, hvor klimaet påvirker os, så vi er inde i en ny istid og hele verdens klima er fuldstændig forandret. Vi følger nogle familier, der kæmper en daglig kamp i deres forsøg på at overleve de nye betingelser for mennesker og dyr i en ny meget kold tid.

Sommeren er vanvittig kold og meget kort. Teknologien, som vi kender den i dag, eksisterer ikke længere. Mændene er ude og jage hver dag, men mest sæler og kvinder og børn hugger brænde. Livet er en daglig kamp for at overleve og ingen ved hvor længe man kan overleve i Danmark.

3 af disse familier beslutter sig for, at deres eneste chance for at overleve vil være at flygte sydpå og de ender under store strabadser i en klimaflygtningelejr i Frankrig. Inden længe ser de 2 af familierne sig dog nødsaget til at flygte videre igennem fjendeland til Mali.

På deres lange rejse sydpå møder de ikke eet eneste menneske. Til gengæld møder de nogle flygtningelejre i størrelser som man næsten ikke kan forestille sig. De møder også en kriminel bandeleder som har indført sin egen dagsorden.

Denne bandeleder gør livet i flygtningelejren til en daglig kamp for overlevelse. ”Mali” er en ekstrem stærk fortælling om et liv på flugt fra klimaforandringerne og en fortælling om en daglig kamp for overlevelse for en familie bestående af faderen Magnus, moderen Freja og deres 2 børn.

Med dem på rejsen er deres nære venner, en muslimsk familie, der tidligere er ankommet som flygtninge til Danmark. ”Mali” er en stærk fortælling om overlevelse i en ny verden med klimaforandringer, sygdom og en helt ny verdensorden.

Vi møder nogle familier, der er uønsket uanset hvor de prøver at flygte hen i et forsøg på at overleve. Opholdet i flygtningelejren er en skræmmende fortælling i sig selv. Et ophold hvor familierne står overfor en daglig kamp for overlevelse.

Her er det kun de stærkeste der overlever, hvis de da ikke bliver smittet af en dødsensfarlig epidemi eller ikke kan overleve på madrationer der kun lige er nok til at flygtningene kan fungere på et eksistensminimum. Livet i den flygtningelejr som familien ankommer til, er en kamp for overlevelse i sig selv.

Personligt har jeg intet kendskab om nutidens flygtningelejre, men jeg håber virkelig ikke at bogens beskrivelse af flygtningelejre, på nogen måde ligner virkelighedens flygtningelejre. ”Mali” er virkelig en stærk, skræmmende og voldelig fortælling om et klima og en verdensorden der bryder sammen og om mennesker på flugt, uønsket uanset hvor de kommer hen.

”Mali” er en advarsel til nutidens menneskehed om, hvad vi kan stå overfor, hvis klimaforandringerne ikke bliver bremset. ”Mali” er også en fortælling om et stærkt folk og en stærk familie, hvis liv er i konstant alarmberedskab.

Skrivestilen i ”Mali” er virkelig fængslende og formår at fastholde læseren i yderste spænding, hele thrilleren igennem. ”Mali” er en skræmmende fortælling, der minder os om, hvad der kan ske, hvis vi ikke gør noget ved klimaforandringerne, inden det er for sent.

”Mali” lægger bestemt op til flere fortællinger i samme genre om en klimakrise, der kan ramme os alle sammen. ”Mali” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du tør læse om en klimakrise, der kan få betydning for os alle sammen. Absolut en Klimathriller i topklasse.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.


6/6 Roser

18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page