top of page
Søg
  • krimiormen

"KRYB"

Rebekka Holm #9 skrevet af Julie Hastrup


"Kryb" skrevet af Julie Hastrup

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Julie Hastrup

Forlag: Politikens forlag

Udgivelse: 31. maj 2022

Sider: 448

Format: Hardback

Genre: Krimiserie

Serie: Rebekka Holm #9

ISBN: 9788740069303

Anmeldt: 16. juni 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

"Kryb" af Julie Hastrup centrerer sig om en ung pige, der bliver fundet død efter et politisk arrangement på Ungdomsøen. På øen bor de frivillige i en gammel militærbygning, og det er her, den unge pige Fridas lig bliver fundet i en skakt.

Efterforsker Rebekka Holm sættes på sagen og må finde ud af, hvad der er sket. Noget virker mistænkeligt, men hvad? I Julie Hastrups krimi "Kryb" opdager Rebekka Holm, at noget var helt galt med Frida. Natten før Fridas død forlader hun sin veninde Gro på stranden efter en badetur.

Hun går meget pludseligt, hvilket ikke virker helt tilfældigt. Da Holm begynder at grave i Fridas oplysninger på retsmedicinsk afdeling, dukker nogle frygtindgydende informationer frem. Frida havde forbindelser til en uhyggelig verden, der nu begynder at folde sig ud.

Find ud af, hvorfor Frida findes død i bogen "Kryb" af Julie Hastrup. Det bliver en kompliceret affære for Rebekka Holm – både på det faglige og det personlige plan!


"Vildskud"

ANMELDELSE

”Kryb” er ganske vist Julie Hastrups 9. bind i hendes serie om efterforskeren Rebekka Holm, men det er kun mit 2. bekendtskab med hovedpersonen. Serien består af følgende bind:

1. En torn i øjet, 2009.

2. Det blinde punkt (2010).

3. Blodig genvej (2011).

4. Portræt af døden (2013).

5. Farlig fortid (2015).

6. Mirakelmanden (2017).

7. Blodspor (2018).

8. Vildskud (2020), mit første bekendtskab med forfatteren. Samt dette

9. bind Kryb (2022).

Man må dermed konstatere, at forfatterens inspiration nærmest har flydt ud af hendes skrivefinger. For disse 2 seneste bind, kan jeg konstatere, at hun har en fantastisk evne for, at konstruere en krimiserie med stor variation, fantastisk spænding og et plot, der evner at overraske og chokere læseren hele vejen igennem Julie Hastrups bøger.

Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, da bøgerne godt nok har de samme hovedpersoner, men handlingen i bøgerne hænger som sådan ikke sammen. Hvis du ikke kender Julie Hastrups forfatterskab i forvejen, så vil jeg dog som altid anbefale at læse bøgerne, fra en ende af.

Hastrup har en helt særlig evne som krimiforfatter hvor hendes bøger er smækfyldt af fuld fart over spændingen hele vejen igennem bogen. ”Kryb” får mine bedste anbefalinger med på vejen som en krimi, hvor der ingen løse ender er når sidste side er læst.

Titlen er kort, præcis og fængende, præcis som forfatterens tidligere bind i serien. I ”Kryb” er det meste af handlingen henlagt til den lille ø udenfor Københavns havn kaldet Ungdomsøen. Ungdomsøen i virkelighedens verden er en ungdomslejr beliggende på den kunstige ø Middelgrundsfortet i Øresundslyden mellem København og Malmö.

”Kryb” har dermed en scene taget fra den virkelige verden. Men hvad der sker på denne scene er forhåbentligt meget langt fra virkelighedens verden. Den unge kvinde Gro er vild med at bo på ungdomsøen og har inviteret én af sine veninder, Frida, til at komme ud til øen og hjælpe til, i forbindelse med et event, hvor et kendt parti besøge øen.

Næste morgen finder Gro, Frida død og nu bliver tiden på ungdomsøen helt anderledes. Drabsefterforsker ved Københavns politi Rebekka Holm inddrages i efterforskningen. Privat har Rebekka ellers nok at se til, med en nyfundet niece Sara og hendes far, Rebekkas ukendte bror, som Rebekka endnu ikke har mødt.

Det skal snart vise sig at Sara får en helt anden rolle i Rebekkas liv, end hun havde forestillet sig. Rebekka arbejdsliv og privatliv flettes nærmest ind i hinanden. Sideløbende med dødsfaldet introduceres læseren for en Journalist, der er dykket dybt ind i det mørke Web i sin søgen efter Diabolus.

En djævel i menneskelig form. Sideløbende med, at jeg læste ”Kryb” lyttede jeg til bogen på lydbogsappen Mofibo fantastisk oplæst af Karen Abrahamsen. ”Kryb” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en krimi med en stærk efterforsker, med en helt særlig personlighed.

”Kryb” evner at overraske, chokere og fængsle læseren fra første til sidste side. Jeg ser allerede nu frem til et forhåbentligt 10. bind af krimiserien med karismatiske Rebekka Holm i hovedrollen.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.


6/6 Roser

17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page