top of page
Søg
  • krimiormen

"DØMT"

Krimi skrevet af Kenneth Degnbol & Dagmar Winther


"Dømt" skrevet af Degnbol & Winther

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfattere: Kenneth Degnbol & Dagmar Winther

Forlag: Politikens forlag

Udgivelse: 10. marts 2022

Sider: 400

Format: Paperback

Genre: Krimi

ISBN: 9788740075854

Omslagsgrafiker: Simon Lilholt

Anmeldt: 6. maj 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

på Djursland står Lars Emils nye kone Kira og deres lille datter klar til at byde ham velkommen hjem. Men de er også de eneste. For hvem vil bo i nærheden af en mand med så belastet et rygte? Frygten indtager landsbyen og udløser trusler og oprør.

Og da endnu et drab finder sted, denne gang midt i fredelige Roslinge, er det lille lokalsamfund tæt på kogepunktet. Kriminalkommissær Thea Krogh fra Østjyllands Politi hentes til Djursland for at opklare sagen i tæt samarbejde med lokalbetjenten Bjørn.

Imens forsøger den lokale sognepræst, Thorkild Christensen, at få verden til at give mening igen. For en frikendt er vel fri? Dømt handler om forsoning, skyld, tilgivelse, rummelighed – og ikke mindst om kærlighed i alle dens komplekse afskygninger.

Forfatterduoen

Degnbol & Winther består af Kenneth Degnbol (f. 1972, cand.mag. i musik og historie) og Dagmar Winther (f. 1980, journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole). Parret debuterede som krimiforfattere i 2014 med Forkynderen / The Preacher, udgivet under pseudonymet Sander Jakobsen på det engelske forlag Little, Brown and Company og solgt til 12 lande.

Parret er gift og bor med deres børn på Djursland, hvor de arbejder som henholdsvis højskoleforstander og højskolelærer.


ANMELDELSE

Endnu et fantastisk makkerpar har set dagens lys på en skinnende smuk Dansk Krimihimmel. Makkerparret hedder Kenneth Degnbol og Dagmar Winther. Parret er gift og bor med deres børn på Djursland. ”Dømt” er mit 1. bekendtskab med parret og sikken et bekendtskab.

Jeg er dybt imponeret over deres evne til at konstruere en velskrevet krimi med et persongalleri, der har dybde og er stærkt autentisk og interessant. Bogen indledes med en fortælling fra 2015 om Julie, der bliver voldsomt misbrugt.

Julie har, som sådan, ingen egentlig hovedrolle i historien. Julie er en vigtig karakter, men optræder kun glimtvis. Alligevel så starter hele krimien vel egentlig med Julies historie og får konsekvenser langt ind i fortællingen. Efter bekendtskabet med Julie, springer handlingen frem til 2019, hvor vi møder Kriminalkommissær Thea Krog fra Østjyllands politi.

Chefpolitiinspektøren Anne-Grethe Schallborg møder Thea i elevatoren. Det er stadig vinter og koldt. Lokalbetjenten Bjørn Devantier og Troels Bendtsen er sammen kørt til fængslet fra Aarhus. Lars Emil Hansen, kaldet Maleren, skal løslades efter 4 års afsoning af et mord, som han nok er uskyldig dømt for.

Journalisterne er mødt talstærkt op, for at følge løsladelsen. Den helt almindelige provinspige Kira Hansen er blevet kæreste med Lars og de har fået et barn sammen, imens han afsonede sin dom. Lars blev dømt for mordet på Julie, men Kira er overbevist om Lars Emils uskyld.

Lars Emil vil køres til Aarhus og ikke hjem til Kira Hansen i Roslinge. Den tur vil han tage på egen hånd. Lars Emils indflytning i Kiras hjem, går ikke helt stille for sig. Den lille families hus erobres nærmest af lokalbefolkningen, der ikke er enig med myndighederne i, at Lars Emil er frikendt og har ret til, at bosætte sig i den lille by med sin familie.

Den lokale sognepræst Thorkild Christensens hustru blev dræbt 7 år tidligere. Dette faktum præger præsten og han plages stadig af savn efter sin Karen. Essensen i hele historien er vel i bund og grund, at der er meget på spil i en lille provinsby.

Det er ikke ligegyldigt, hvem der flytter ind i byen. Det er lige præcis den størrelse by, hvor man kender hinanden, eller i hvert fald ved, hvem hinanden er, og hvor der samtidig er lidt dynamik, nogle forretninger og nogen, der fylder – om det så er brugsuddeleren, boghandleren eller en vigtig familie.

Der er mange af den slags landsbyer, hvor der er utroligt meget liv, som man ikke opdager, hvis man bare kører igennem. Undertegnede har selv, igennem mange år boet i en meget lille provinsby og kan, med hånden på hjertet sige, at forfatterne har ramt en lille provinsby og indbyggerne i en sådan, spot on.

”Dømt” handler om en idyllisk landsby, hvor alt slår revner, da en drabsdømt mand bliver frikendt og flytter til netop denne lille plet på Djurslands for at starte på en frisk sammen med sin kæreste, som han har mødt, mens han sad i fængslet.

”Dømt” er vanvittig godt konstrueret og fængslede mig hele vejen igennem, med gode plottwists og spændende, udspekuleret, voldsom og veltænkt mordefterforskningshistorie og menneskeskæbnefortællinger med stærke følelser.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Du kan besøge forlaget her:


5/6 Roser

23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page