top of page
Søg
  • krimiormen

"ANAH"

Politisk thriller skrevet af Ole Møller


"Anah" skrevet af Ole Møller

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Ole Møller



Udgivelse: 1. august 2020


Sider: 206


Format: Hæftet


Genre: Thriller


ISBN: 9788793927650


Anmeldt: 1. august 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


ANAH er en politisk thriller, som bygger på de dramatiske begivenheder, som fandt sted i sommeren 2014 i det mishandlede Irak. Islamisk Stat udråber Kalifatet og erobrer store områder, herunder byen Anah ved Eufrat. Sygeplejersken Maria arbejder for hjælpeorganisationen Humanity for Humanity, men hendes sygehus bliver skueplads for grusomheder fra både IS og koalitionen af krigsførende lande i området.


Aktørerne presses hårdt fysisk, mentalt og moralsk, så kun tro, håb og menneskelige ofre kan bringe dem igennem. Men ingen slipper uden ar på krop og sind. Bogen afspejler religionens betydning for evnen til at takle menneskelig ondskab og møde kærligheden.


Om forfatteren


Ole Møller har som læge arbejdet med mennesker i 40 år. Hans pensionering medførte lyst til at skrive om mennesker. Dette er hans debutroman, der er præget af facts in fiction og etiske, moralske og religiøse dilemmaer, når mennesker presses af ondskab.


Anmeldelse:


”Anah” er Ole Møllers debutroman. Den er velskrevet, velformuleret og har en rigtig god sammenhæng i historien. Hvis man gerne vil læse en letlæst thriller, skrevet uden de store svinkærinder, så er ”Anah” et rigtig godt bud på en god og tankevækkende historie, trods ”Anah”s lidenhed, om man så må sige.


Hovedpersonen er en 35-årig sygeplejerske og projektkoordinator Maria. Maria arbejder for organisationen Humanity For Humanity. Hun er udsendt for organisationen til den Irakiske by Anah. Hun arbejder på byens hospital sammen med lægen Gustav Albrecht.


Da vi kommer ind i historien, har Gustav og Maria været på Anahs hospital i 4 måneder. Maria og Gustav arbejder sammen med den Irakiske læge Aslan. 2 måneder tidligere blev Anah overtaget af IS ledet af Abu Mukhtuar Bin Makhmoud også kaldet Henry.


Henry forlanger at hospitalet behandler hans krigere og inden længe kommer der kun lokale patienter hvis de er i yderste livsfare. Alle andre end Henrys krigere holder sig simpelthen væk. Da vi kommer ind i historien er hospitalet blevet bombet og Maria vågner forslået og fortumlet op i murbrokkerne.


Maria ligger helt stille af frygt for at blive opdaget af Henry og hans krigere. De ting hun ser, derfra hvor hun ligger, er så grusomme og forfærdelige at det præger hende længe efter. Hun ser for alvor, hvad Henry er i stand til. Pludselig kommer den Danske arkæolog Simon Rosenberg forbi, der hvor Maria skjuler sig. Sammen prøver de at snige sig væk fra hospitalet og Anah.


Sammen flygter de igennem et underjordisk tunnelsystem. Simon arbejder på Anahs rådhus for UNESCO. Hjemme i Danmark er Martin Andersen voldsomt bekymret. Martin er speciallæge og leder for Humanity For Humanity på kontoret i København. Tidligere har han arbejdet sammen med Maria i Afghanistan.


Maria har gjort et stort og uudsletteligt indtryk på Martin. Edward Jones er Læge, Administrator og IT-chef for Humanity For Humanity på kontoret i København. Edward og Martin får at vide at hospitalet i Anah er blevet bombet og ingen ved hvor Gustav og Maria er og om de i det hele taget er i live.


Martin beslutter sig for selv at tage til Baghdad. Da Martin ankommer til Baghdad følges han med den Danske major Kennet Storm under dække af at Martin er hans læge. Sammen tager Martin og Kennet til militærbasen Al Asad.


Martin bliver midlertidigt ansat af hæren og skal være under Oberst Jansens kommando. Sammen skal de nu planlægge hvordan Martin kommer til Anah for at lede efter Gustav og Maria. ”Anah” er en fantastisk spændende thriller. På trods af at bogen kun er på lidt over 200 sider, så er det lykkedes forfatteren Ole Møller at koge en fantastisk spændende historie ind så ”Anah” indeholder al den spænding som en god politisk thriller skal.


”Anah” er en Facts in Fiction der emmer af etiske, moralske og religiøse dilemmaer. I tilgift så er historien krydret med en utrolig smuk kærlighedshistorie. ”Anah” indeholder bagerst i bogen et persongalleri. Personligt ville jeg ønske at mange flere forfattere ville adoptere denne mulighed.


Jeg er ret vild med at man kan slå op i persongalleriet for at læse lidt mere om hvem de forskellige karakterer er i forhold til hinanden. Mine varmeste anbefalinger til ”Anah” som er en fantastisk spændende politisk thriller, helt som en thriller skal være.


Smækfyldt med interessante karakterer og spænding fra første side.


Vurdering: 5/6 Roser


Krimiormen


Bogen kan købes her:


Besøg forlaget her:


5/6 Roser

7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page