top of page
Søg
  • krimiormen

"AMOK"

Spændingsroman skrevet af Jack Bang


"Amok" skrevet af Jack Bang

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Jack Bang

Forlag: mellemgaard

Udgivelse: 18. februar 2022

Sider: 326

Format: Paperback

Genre: Spændingsroman

ISBN: 9788775752553

Anmeldt: 2. maj 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf. Om bogen:

Ellen Wood er en anerkendt DNA-analytiker hos politiet Louisiana. Hun lever et helt normalt liv med sine to børn. Ellen Wood har ingen ide om at hendes liv vil ændre sig drastisk på grund af en begivenhed der ligger nogle år tilbage.

Igennem en højdramatisk menneskejagt følger vi en kynisk morder, der er på jagt efter hævn gennem ydmygelse. I et hæsblæsende tempo følger vi den følelsesløse kolde dræber på sin ubarmhjertige søgen efter retfærdighed og et desperat forsøg på at vinde en kvinde tilbage.

Intet og ingen kan holde ham tilbage. Vil hans mission lykkes?

Uddrag af bogen:

Mark lo højlydt og pegede på Charles. Se, Ellen, se der, et skvat, du har datet. Ha ha. Nu skal du se mig klemme den sidste lille rest af mand ud af ham.” Mark gik hen mod Charles, og Ellen skreg. Ude i haven lettede de sidste fugle og fløj væk, enten fra Ellens skrig eller fra stanken af død, der efterhånden lå tykt omkring huset.

For Charles Newman var livet slut. Det var ondskaben selv, der havde sluttet det. Det sidste, han oplevede på denne jord, var at blive kastet ud ad vinduet fra første sal, i sit eget hus. Han var allerede død, inden han ramte det vildtvoksende græs.

Han var væk, borte havde taget ham.

Om forfatteren

Jack Bang har arbejdet med salg og markedsføring i mange år, men har altid haft en skribent i maven. Jack bor til daglig i det østjyske og har to store børn. Med denne bog debuterer han, men mon ikke der kommer mere fra hans hånd?


ANMELDELSE

”Amok” er i bund og grund en spændingsroman der handler om en morder der går fuldstændig besærk/amok i sin blodrus. Hvorfor? Fordi han forelsker sig, mener han, i en kvinde der overhovedet ikke er interesseret i hans hjerte.

I mandens hoved fortjener hun så ikke hans hjerte og nu vil han tage hendes hjerte, for at bevise hvad det er hun går glip af. Men først tager han en masse uskyldige menneskers hjerter, inden turen kommer til hans hjertes udkårne.

Det er drabeligt og dramatisk og modbydeligt. Ikke mindst for alle de mennesker som det går ud over. Det er jo ikke kun de personer der får hjertet, fysisk flået ud af deres liv, men også alle deres pårørende og dem der elsker de personer, der får deres hjerte flået ud af deres liv.

Det er virkelig højdramatisk, blodigt og forfærdeligt. I tilgift, så er ”Amok” virkelig velskrevet. Man føler, som læser, at man er helt tæt på dramaets centrum og sidder fast midt i orkanens øje. Morderen er ondskabsfuld og selvcentreret og evner i virkeligheden ikke, at føle kærlighed og empati med andre mennesker.

Man bliver virkelig fanget ind af historiens ondskab og fængsles ind af bogens dramatik og spænding. Forfatteren præsenterede sin bog, ved at sætte en forventning i mig, som om, at han var lidt usikker på sin evne til at formidle de tanker og ideer han havde med sin bog.

Kære forfatter, de tanker kan du godt putte ned bagerst i dit tankesæt igen. Jeg blev hurtigt fanget ind af bogen og dramaet i historien. ”Vores” morder er noget af det mest ondskabsfulde og usympatiske jeg nogensinde har ”mødt”.

Gerningsmanden myrder, stjæler og skader andre mennesker på grusomste vis. Samtidig så indfanges læseren af hans historie. Jeg havde på intet tidspunkt set hvor historien ville føre mig hen. Jack Bang har helt klart en evne til at fængsle, imponere og fastholde læseren i yderste spænding hele vejen igennem bogen.

Samtidig så er bogen troværdigt skrevet med en helt fin nerve igennem hele bogen. ”Amok” er velskrevet med et fint plot og en afslutning af historien, som man ikke er forvænt med. Historiens handling starter i New Orleans. 77-årige Sophie Scott sidder inde i sit hus.

Det er 2 år siden at hendes mand James omkom af en blodprop 76 år gammel. Han havde arbejdet på Stålværket, næsten hele sit liv. De havde 3 børn og 5 børnebørn. Sophie fornemmer noget i mørket, da hun rejser sig for at gå i seng.

Sophie nåede aldrig at skrige, inden hjertet var flået uf af brystet på hende. Snart vrimler det med mennesker, på vejen ud for Sophies hus. Inde på bladet Orleans news sidder journalisten Ben Stone og har til opgave at dække mordet i avisen.

Stone får en central rolle i historien. En halv time fra gerningsstedet, står Ellen Wood og brygger kaffe. Ellen har en dreng på 13 og en pige på 15 år og er fraskilt. Ellen har sidst hørt fra sin eksmand for 2 år siden, hvor han skrev et brev afsendt fra Bulgarien.

Ellen er Chef-DNA-analytiker ved Politiet i Louisiana. Politiinspektøren ringer og beder hende om, at assistere med opklaringen af Sophies mord. Ingen af dem ved, at Ellen har en hovedrolle i dette første mord og de næste mord, som vores morder har i tankerne.

”Amok” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en spændingsroman med en hæsblæsende handling og en meget usædvanlig jagt på en grufuld massemorder.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.


5/6 Roser

11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page