top of page

LIVSSTIL

"5:2 Kuren" 

Skrevet af Michael Mosley og Mimi Spencer

KUREN 2.jpg
KUREN 3.jpg
KUREN 4.jpg
KUREN 1.jpg

VEJEN TIL LET FASTE

 

Om bogen:

 

Fast i to dage, hvor du kun får 500-600 g kalorier om dagen. Spis som du plejer resten af ugen. Denne moderate måde at faste på er en ny, videnskabeligt baseret, meget enkel spisetrend, som med dokumenteret effekt giver vægttab og et sundere helbred, og som i tilgift har en livsforlængende effekt, hvis man integrerer den i sit liv og ikke bare bruger den som en hurtig kur.

Forfattere til bogen, der har stor international succes og bl.a. ligger nr. 1 på Amazons bestsellerliste, er Michael Mosley, britisk læge og videnskabsjournalist, samt den engelske diætist Mimi Spencer. Det var en oprindeligt BBC-dokumentar om emnet, hvor Michael Mosley brugte sig selv som prøveklud, der satte han på sporet af 5:2 princippet, hvor man ikke bare kan faste sig fra symptomer som diabetes 2 og for højt kolesterol, men også taber i vægt og skærper hjernen.

I denne bog fortæller Mosley og Spencer, hvorfor det kun er nødvendigt at faste to dage om ugen for at opnå den ønskede effekt. Hvad videnskaben siger om, hvorfor det ikke er farligt at faste på denne måde. Hvordan man let passer faste ind i et travlt liv. Hvordan man håndterer sulten.

Og hvor meget mad man faktisk får for 500 kalorier, hvis man tænker sig om. Bogen indeholder praktiske tip til at komme i gang, andre folks beretninger om, hvordan de har oplevet at gå over til denne måde at spise på samt et helt konkret forslag til fastemåltider til en hel måned.

 

Anmeldelse:

 

5:2-kuren i korte træk 5:2 er udviklet af den engelske læge og videnskabsjournalist Michael Mosley i 2012. På kuren faster du let to dage om ugen, dvs. at kvinder må få i alt 500 kalorier på fastedage, mens mænd må få i alt 600 kalorier. De to dage må ikke ligge i forlængelse af hinanden.

Du bestemmer selv, hvor mange måltider du fordeler de 500 kalorier på, samt hvilken slags mad du spiser. Mange vælger at spise to måltider og undgå mellemmåltider. Væske kan du drikke, som du ønsker det, bare der ikke er kalorier i. De resterende fem dage om ugen kan du spise, som du plejer.

Der er som udgangspunkt ingen regler for, hvad du må spise disse dage, dog opfordrer mange tilhængere af kuren – bl.a. Louise Bruun – til, at du spiser overvejende sundt i de fem dage. 5:2-kuren lyder nok som en ønskedrøm for alle, der vil tabe sig, men den er god nok: Hvis du delvist faster og holder dig til 500 kalorier to dage om ugen og ellers spiser, som du plejer, taber du dig bedre og lettere end ved en traditionel slankekur.

Fastedagene må ikke ligge efter hinanden. Ugens fem andre dage kan du spise almindeligt. Formålet med kuren er at træne kroppen til at forbrænde fedt ved at gå i såkaldt ketose. Derved skulle du gerne opnå et vægttab. Forfatterne bag bogen og flere ”ernæringseksperter” mener, at kuren kan forebygge blandt andet et forhøjet kolesterol og blodtryk.

Kuren gør det fristende at overspise de 5 af ugens dage, hvor du gerne må spise. Omvendt tvinges du til at ignorere din sult de 2 dage, du faster. Jeg har her valgt at vise et morgenmåltid på 5:2 faste. Når jeg faster så vælger jeg gerne at undlade at spise men så har jeg brugt disse små måltider der er i bogen på mine spisedage så jeg kan undgå at spise for meget.

Det fungerer fint for mig. Man skal dog altid være meget opmærksom på sin krop når man faster. ”5:2 kuren” er en yderst overskuelig bog og meget nem at gå til hvis du overvejer at starte op på at faste let.

 

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

 

Krimiormen

"DET SØNDERJYSKE KAFFEBORD - DET TREDJE SAKRAMENTE"

Skrevet af Inge Adriansen og udgivet af Museum Sønderjylland

Skrevet af Inge Adriansen og udgivet af Museum Sønderjylland

 

 

 

 

 

 

 

EN RIGTIG GOD BOLLE :)

 

Anmeldelse:

 

”Det sønderjyske kaffebord – et tredje sakramente” er en bage bog skrevet af Inge Adriansen og udgivet af Museum Sønderjylland. Vi købte hæftet i 2018 da vi var på efterårsferie på Als. En af vores udflugter gik til Sønderborg slot. En helt fantastisk udflugt.

Her købte vi det lille hæfte på bare 16 sider men de opskrifter der er i bogen, er fantastiske. Selve opskrifterne er hentet fra gamle håndskrevne ”receptsamlinger” på Sønderborg slot og er rettet til så de er lidt mere nutidige. Vores udgave er udgivet i 2015.

Det sønderjyske kaffebord er vel nærmest ”verdensberømt” i Danmark og der findes mange steder i Sønderjylland hvor man kan bestille bord til denne kage-kulinariske oplevelse. Vi valgte dog at køre til den nærmeste bager og bestille kager til vores eget lille kaffebord i sommerhuset.

Det var et rigtig godt alternativ til den noget dyrere udgave på diverse restauranter der også har denne specielle oplevelse på menukortet. Foruden en fin baggrundshistorie om det sønderjyske kage bord så består hæftet selvfølgelig af diverse sønderjysk bagværk…

Men man kan nu sagtens spise dem på Fyn, i Nordjylland eller på Bornholm om det skulle være 😊 Opskrifterne er forholdsvis nemme at gå til og jeg valgte til denne anmeldelse at bage de såkaldte ”Pomle” eller ganske enkelt ”Boller”. Bollerne blev tidligere brugt som ”Stopkager” for at man ikke skulle spise alt for mange kager fra selve kagebordet.

De er utroligt nemme at lave selv for den mere uøvede ”hjemme bager”. Bollerne består kun af mel, smør, gær, kardemomme, mælk, salt og æg. Altså meget tæt på en traditionel ”fødselsdagsbolle”. I hvert fald minder den meget om de boller jeg plejer at bage når vi her i huset holder fødselsdag 😊

Jeg kan absolut godt anbefale et besøg på Sønderborg slot og at investere i dette lille hyggelige hæfte. I parantes bemærket så er det meste af slotttet tilgængeligt for gangbesværede.

 

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner.

 

Krimiormen

 

http://krimiormen.simplesite.com

"ET HELT LIV MED SYGDOM"

Skrevet af Birgitte Bentsen

Et helt liv med sygdom 1.jpg

AT ACCEPTERE DET VANSKELIGE

 

Forfatter: Birgitte Bentsen

 

Forlag: Forfatterskabet.dk

 

Udgivelse:  19. juni 2019

 

Sider: 206

 

Genre: Selvhjælpsbog

 

Anmeldt: 19. juni 2019

 

Om bogen:

 

Selvhjælpsbog til kronikere. En kronisk sygdom er en ubuden gæst, der er trådt ind i dit liv og som er kommet for at blive. Uanset hvad du gør, kan du ikke få den til at forlade dit liv igen. Og det kan være svært at acceptere. Spørgsmålet er, hvordan finder du dig til rette i dit liv sammen med den ubudne gæst?

Med udgangspunkt i ACT (Acceptance and Commitment Therapy) tager psykolog Birgitte Bentsen dig med på en rejse til et meningsfuldt liv. Ved hjælp af enkle øvelser bliver du bedre til at acceptere de svære livsudfordringer, der er forbundet med en kronisk sygdom.

Du bliver opmærksom på de kritiske tanker og svære følelser og lærer at håndtere dem på en anvendelig måde. Du får rettet dit fokus på det, som du værdsætter og får indstillet dit kompas efter den værdifulde retning. Bogen er første skridt på en rejse, hvor du kan leve et frit liv sammen med sygdommen.

 

Om forfatteren :

 

Birgitte Bentsen er autoriseret psykolog fra Aalborg Universitet. Birgitte har i sit arbejde koncentreret sig om at forstå, hvorledes vi psykisk bliver påvirket af at være ramt af sygdom, og hvilken betydning den psykiske reaktion har for vores hverdag. Birgitte er i dag privatpraktiserende psykolog.

Hun tilbyder behandling via individuelle- og gruppeforløb. Hun tilbyder desuden supervision og undervisning af psykologer med henblik på autorisation og tværfagligt personale.

 

Anmeldelse:

 

Kort fortalt handler bogens om at lære at håndtere sin nuværende situation ved hjælp af ACT.

ACT handler om at skabe trivsel, mening og engagement i livet. Via denne bog kan du lære at acceptere at du ikke kan blive som du var før du blev ramt af din kroniske sygdom. I bund og grund så handler det om at man skal begynde at leve sit liv i stedet for at kæmpe en kamp imod den kroniske sygdom man er blevet ramt af. Det er under alle omstændigheder en kamp man ikke kan vinde.

Bogen igennem er der en del gode øvelser man kan lave som kan hjælpe en videre til en accept af den nuværende situation. Et af rådene i bogen lyder at du skal lytte til dine tanker, men lad være med at lade dine tanker styre hvad du kan og hvordan du har det. Denne øvelse er i sig selv noget der kræver længere tids træning men det kan sagtens læres.

Bogen kommer lidt ind på mindfulness da et vigtigt punkt i ACT er at huske at være til stede i nuet. Et andet vigtigt punkt er dine personlige værdier og hvordan man bærer sig ad med at få dem implementeret i dit nye ændrede liv. Et punkt som jeg personligt i hvert fald mener er meget vigtigt og det der kan give en øget livskvalitet.

Men nu er jeg jo kun ekspert i mit eget liv 😊 Langt væk fra krimigenren men af stor betydning for mig personligt valgte jeg at læse ”Et helt liv med sygdom” selvhjælpsbog til kronikere skrevet af Psykolog Birgitte Bentsen. Både min mand og jeg er kronikere med hver sin sygdom tæt inde på livet.

Vi har accepteret situationen og prøver at få det bedste ud af vores liv med de begrænsninger vi nu har. Det betyder dog ikke at man ikke gerne vil lære noget mere om hvad man selv kan gøre for at få et så godt liv som muligt. Vi kan jo hele tiden trænge til at udvikle os.

Når det så er sagt så fik jeg den tanke efter at have læst bogen at det vel egentlig ikke kun gælder mennesker med kroniske lidelser 😊 Jeg er overbevist om, at rigtig mange mennesker vil kunne have stor glæde af at lære hvad ACT egentlig går ud på. Jeg ved af personlig erfaring at ACT virker da jeg helt ubevidst har brugt lignende værktøjer igennem det meste af mit voksne liv 😊

Nå men det er jo bare mine helt personlige tanker…Tilbage til selve anmeldelsen af ”Et helt liv med sygdom”. Det er en helt fantastisk selvhjælpsbog og jeg er overbevist om at den får en fast plads i min reol og vil blive brugt meget flittigt. Mine varmeste anbefalinger til dette letforståelige, fantastiske værktøj til det meningsfulde liv.

 

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

 

Krimiormen

 

http://krimiormen.simplesite.com

"HÅNDTRYKKET"

Skrevet af Lisbeth Rex

Håndtrykket.jpg

SELVHJÆLPSBOG

Forfatter: Lisbeth Rex

Forlag: Skriveforlaget

Udgivet: 16. maj 2019

Sider: 93

Genre: Selvhjælpsbog

Anmeldt: 8. juni 2019

Om bogen:

Håndtrykket er historien om en svær tid i Lisbeths liv. Om år med uro, træthed og sorg, men også historien om at komme på banen igen og nu nyde livet i fulde drag. I oktober 2010 fik Lisbeths mand konstateret uhelbredelig kræft, hvilket vendte op og ned på deres liv.

Hun passede ham hjemme, og han døde i sit hjem i januar 2011. Der fulgte dog nogle hårde år for både Lisbeth og hendes børn, som hun i ord og digte beretter med ærligt hjerte om.

”Præsten kom på hjemmebesøg, forcerede is og sne, og landede på slagbænken sammen med os alle.Han lyttede til søn, datter, mor og hustru til afdøde og spurgte til Tommys liv. Alle blev hørt, og det blev et langt og godt møde og dermed forberedelse til den forestående bisættelse i den lokale kirke. Præsten var et varmt menneske, som jeg fik gode samtaler med efterfølgende.”

Anmeldelse:

”Håndtrykket” Min beretning om at være pårørende og efterladt, er en kort, barsk og gribende fortælling skrevet af Psykolog, hustru og efterladte Lisbeth Rex. Hun mistede sin mand Tommy efter et kort og voldsomt sygdomsforløb. Mon ikke de fleste mennesker kender eller har kendt nogle der er blevet ramt af Cancer, således også undertegnede.

Lisbeth følte et vis nederlag over at have svært ved at takle sin mands sygdomsforløb da hun selv arbejdede som Psykolog og behandler. 35 år nåede hun at være sammen med Tommy så han efterlod selvsagt et stort tomrum både i Lisbeth og deres 2 børns liv.

Lisbeths mand Tommy faldt om med et hjertestop i efteråret 2010 og lå i respirator i en uges tid. Da han vågnede op, fik han indopereret en pacemaker. Efterfølgende blev han ved med at lide af voldsomme mavesmerter. Efterfølgende undersøgelser viste at han havde cancer.

Det viste sig at kemoterapi ikke ville have en effekt. Efter Tommys død var Lisbeth inde i en alvorlig langvarig krise med perioder af sorg, tungsindighed og depression. Stille og roligt lykkedes det Lisbeth, museskridt for museskridt at finde sin egen vej videre i livet.

Det var en mangeårig proces, men stille og roligt fandt hun livslysten og glæden ved at være til igen. Bogen er et forsøg på at skrive sig ud af sorgen og ind i livsglæden igen og vel også for at vise andre at der ER lys for enden af tunnelen. Jeg kunne personligt godt genkende nogle ting i bogen fra min egen mors sygdomsforløb.

Jeg levede ganske vist ikke sammen med hende men var den person der var bindeleddet imellem min mor og behandlersystemet, hjemmeplejen og til sidst plejehjemmet da hun ikke selv kunne formulere sine ønsker. Jeg var meget tæt på hende i de 6 måneder der gik og var hos hende næsten dagligt.

Bogen løste i hvert fald op for nogle tanker hos mig selv som jeg har gået med i de forløbne 2 år der er gået siden. ”Håndtrykket” får mine varmeste anbefalinger hvis du står i en lignende situation og trænger til at ”Høre” at du ikke er alene om at være i sorg.

Citat fra bogens sidste del der afslutter med en del digte som Lisbeth Rex har skrevet efter hun begyndte at finde tilbage til glæden og livet efter sin mand Tommys sygdom og død:

Lige pludselig

”Lige pludselig står han her nok

Snupper remoten

Optager badeværelset

Hoster

Snorker

Er sur

Har glemt mælken

OG Sidder der i sofaen

Smiler

Møder mine øjne

Stryger mig over ryggen

Brummer et eller andet

Gør mig opmærksom

Og fylder stuen ud med mig

Vi er her bare

Jeg trækker vejret dybt."

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

Krimiormen

"SÅ ER DET GRILLTID"

Skrevet af Jamie Purviance i samarbejde med Weber.

weber.jpg

BURGERE MED OST OG RØDLØG

 

Om bogen:

 

Det behøver ikke være besværligt eller tage lang tid at forberede et velsmagende måltid på grillen. Med hjælp fra Webers Så er det grilltid får du nemlig mere end 200 opskrifter på alt fra de superhurtige hverdagsmåltider til de mere avancerede opskrifter til gæster og fester.

Glæd dig til en lang række nye, inspirerende retter, som vi er sikre på hurtigt vil blive en del af dit faste grillrepertoire. Mere end 200 opskrifter – enkelt, hurtigt og inspirerende // Få ingredienser, masser af smag

// Tilberedning på under 15 minutter

// Trin for trin-fotos

// Masser af gode grilltips

// Smarte smutveje til når du har travlt

// Køkken- og grillskole

 

Anmeldelse:

 

Nu hvor det snart er tid til at finde grillen frem for alvor (og ja jeg ved godt at det er blevet in at grille hele året 😊) vil jeg anmelde en af mine favoritbøger når jeg skal inspireres til at lave mad på grillen 😊. Bogen udkom i 2012 så jeg har været den glade ejer af bogen i nogle år 😊.

Vi er ganske vist ikke ejere af en Weber men en helt almindelig grill, men det betyder ikke at vi ikke har rigtig stor glæde af denne bog. Da vi i den forløbne uge har lavet ”Burgere med blåskimmelost og rødløg” fra lige præcis denne bog så tænkte jeg at det var meget passende endelig at anmelde bogen da jeg synes at den er helt fantastisk.

Vi ændrede en smule i opskriften, men man har vel lov til at improvisere en smule 😊 I stedet for blåskimmelost brugte vi ganske almindelig skiveost, Rucola blev skiftet ud med fint strimlet hvidkål og så valgte vi at stege bøfferne på en grill-pande da det var lige koldt nok til at spise udenfor endnu. Da jeg havde en travl dag overlod jeg, uden problemer, tilberedningen af burgerne til min 19-årige datter :) Super lækkert :D 

Men det er nu også sådan jeg bruger mine mange kogebøger 😊 Altså improviserer efter behov. ”Så er det grilltid” er en helt fantastisk bog med smukke billeder, overskuelige opskrifter og bbegrænsede mængder af ingredienser til hver opskrift. Bogen er delt op i forskellige farver afhængig af emnet.

Det betyder at man kan slå op på for eksempel de bordeaux sider for at finde opskrifter med oksekød og lam. Bogen starter med en masse teknisk information om at grille og super mange gode tips til den perfekte måde at grille på. Derefter er den altså delt op i Forretter, de forskellige kød-udskæringer, fisk og skaldyr, æg, grønsager, desserter og til sidst nyttig grillviden.

Den helt perfekte bog hvis man gerne vil eksperimentere med at grille noget mere med super lækre opskrifter. For at det ikke skal være løgn så er der sågar et lille afsnit med en forklaring på hvordan grillkul bliver fremstillet hvis man er lidt mere videbegærlig. Alle opskrifter bliver indledt med en boks hvori det fremgår hvor mange personer opskriften rækker til, hvor lang forberedelsestid man skal regne med samt hvor lang tid selve tilberedningen tager.

Der er nærmest alt nede fra de opskrifter der tager et splitsekund at lave og op til retter der skal marineres i halve døgn. En sidste lille smart detalje er at når man bladrer i bogen så finder man på venstre side de hurtige retter der tager korttid at fremstille og på højre side de lidt mere avancerede med lidt længere tilberedningstid 😊

Bon appetit

 

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

 

Krimiormen

KNÆK KODEN TIL GLUTENFRIT BRØD

Skrevet af Karina Baagø

Knæk_koden1.jpg
Knæk_koden2.jpg
Knæk_koden3.jpg
knæk_koden4.jpg
knæk_koden5.jpg

Godt brød med strukturmetoden

 

Forfatter: Karina Baagø

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivet: 5. Maj 2019

Sider: 107

Kategori: Bagebog

Anmeldt: 8. maj 2019

Om bogen:

Denne bog er til dig, der er træt af tørt, kedeligt og klægt glutenfrit brød, der smager skarpt af hirse og boghvede. Og til dig, der er frustreret over ikke at kunne bage godt glutenfrit brød til én, du holder af. I et letforståeligt sprog hiver Karina Baagø glutenfri bagning ned på et niveau, hvor alle kan være med.

Opskrifterne tager udgangspunkt i naturligt glutenfrie meltyper, som er lette at få fat på, ikke koster en formue og indeholder den næring, din krop har behov for. Karina guider dig igennem fire simple trin til at bage et godt glutenfrit brød, som hele familien kan samles om. Med udgangspunkt i Strukturmetoden forklarer Karina, hvordan dit glutenfrie brød bliver luftigt og smagfuldt.

Knæk selv koden til Glutenfrit Brød og forstå, hvorfor dit glutenfrie brød før blev tørt, smagte kedeligt, faldt sammen og blev klægt. Med denne bog i hånden kan du se frem til glutenfrit brød med let og saftig krumme og den gode brødsmag! Alle opskrifter er naturligt glutenfrie, mælkefrie og low FODMAP.

Om forfatteren

Karina Baagø er mor til et barn, der ikke tåler gluten, og lever selv glutenfrit. Siden 2016 har hun afholdt kurser i glutenfri bagning for glutenintolerante, køkkenansatte og andre med ønske om at bage et godt glutenfrit brød. Karina har udviklet Strukturmetoden, som giver et luftigt glutenfrit brød hver gang.

Med udgangspunkt i personlige erfaringer og faglige kompetencer fra sin uddannelse i ernæring og sundhed, rådgiver Karina familier om hverdagen med glutenfri diæt.

Anmeldelse:

Da Karina fik sit 2. barn i 2011, fik familien et meget uroligt barn. Mere eller mindre ved en tilfældighed opdagede hun at hendes datter åbenbart ikke havde det godt med gluten. Efter at familien gik over til en glutenfri kost fik deres datter for første gang en helt rolig nattesøvn.

Forfatteren forklarer på en let forståelig måde, uden for meget fagsnak om hvad brød med gluten gør versus brød uden gluten. Hun giver desuden en god forklaring på forskellen imellem det glutenfri brød man kan købe og så det man bager selv. Der følger lidt tekniske forklaringer, men jeg går ud fra at hvis man har glutenallergi tæt inde på livet så giver de tekniske termer meget god mening.

Derudover så er jeg vild med at der ved hver opskrift er angivet sværhedsgrad, tid m.m så jeg valgte selvfølgelig en opskrift der var "Let" når nu det var første gang.

Ja, du har måske gættet det. Hverken jeg eller min familie har problemer med gluten, men det ændrer dog ikke ved at jeg straks fik lyst til at bage en portion rundstykker uden gluten. For det første så er det vel ingen skade til at bage lidt mere ”rent” brød uden de mange tilsætningsstoffer og så er det dejligt at man ved præcis hvad det brød indeholder som man spiser.

Jeg gik i hvert fald på med krum hals og hurtigt gik det op for mig, at bogen meget præcist og grundigt forklarer hvordan man bager glutenfrit og vel at mærke lykkes med det. Jeg rørte dej sammen en sen eftermiddag til rundstykker og så lod jeg dejen hæve på bagepladen natten over.

Og guess what…Jeg har aldrig bagt glutenfrit før…og det blev en lækker dej der bare lykkedes, takket være forfatterens gode forklaringer. Dermed var jeg sat i stilling som den overskudsagtige mor der kunne servere friskbagte rundstykker for min datter næste morgen inden hun skulle på arbejde 😊

Det er så en ekstra gevinst at Karina Baagø er meget til stede på diverse medier hvor man kan følge hende og også stille spørgsmål. Hun har egen hjemmeside, Facebookside samt en gruppe på Facebook. Derudover kører hun en del bage kurser hvor man kan lære mere om at lære at bage helt perfekt glutenfrit brød.

En bog fyldt med skønne opskrifter på brød som jeg bestemt vender tilbage til igen 😊 De sprødeste anbefalinger skal lyde herfra på ”Knæk koden til glutenfrit brød”.

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Krimiormen

GØR MINDRE END DU PLEJER

Skrevet af Nickolai Damgaard

_Gør mindre end du plejer_ skrevet af Ni

D. 14.02.2019

 

Anmeldereksemplar sendt fra forlaget.

 

Forfatter: Nickolai Damgaard

 

Forlag: Forfatterskabet.dk

 

Udgivet: 2019

 

Sider: 139

 

Kategori: Livsstil

 

Anmeldt: 14.02.2019

 

Om bogen:

 

Der er noget galt i Danmark.

Vi danskere er bogstaveligt talt ved at spise os selv ihjel.

Mere end halvdelen af befolkningen er overvægtige, og der er store stigninger i mange livsstilssygdomme.

Nickolai Damgaard er ekspert i fordøjelse og faste og har arbejdet med hundredvis af klienter både private, virksomheder og professionelle atleter. Gennem sit mangeårige virke med livsstil og motivation har Nickolai oplevet energi som den altafgørende faktor for succes.

Desværre mangler alt for mange mennesker viden om, hvordan man opnår mere energi gennem periodisk faste.

I bogen Gør mindre end du plejer fortæller Nickolai hvordan man med simple midler kan opnå fantastiske resultater.

Periodisk faste kan være med til at skabe mere energi og forebygge eller bekæmpe livsstilssygdomme.

Flere studier tyder på, at periodisk faste tilmed kan have en positiv effekt på en række neurodegenerative tilstande.

Denne bog er en del af Nickolais mission om at aflive de mange myter om faste og hjælpe dig til at blive den bedste udgave af dig selv.

Gør mindre end du plejer – og opnå fantastiske resultater!

 

Om forfatteren:

 

Nickolai Damgaard er ekspert i fordøjelse og faste og har holdt en lang række foredrag og workshops om emnet.

Han har rådgivet hundredvis af klienter, både high performance sportsatleter og helt almindelige mennesker, som ønsker et sundere liv, mere energi og mindre sygdom.

 

Anmeldelse:

 

Citat fra bogen:

 

"At faste er det samme som at rense din bilmotor og skifte gamle dele ud, så din motor kan køre bedre og længere"

 

Forordet til denne livsstils-bog, som jeg vælger at betegne den er skrevet af Maria Pinderup Langbak som Nickolai Damgaard samarbejder en del med. Maria pointerer, at Faste kan give ro til fordøjelsen.

Bogen indledes med, at Nickolai Damgaard fortæller lidt om baggrunden for, at han fik den livsstil som han har i dag.

Nickolais liv var nede i en bakkedal med langvarig depression og konkurs og lagde vel egentlig grunden til det liv som han lever i dag.

Bogen er delt op i 3 dele.

I 1. del får man forklaret mere grundlæggende hvad faste egentlig er.

2. del forklarer hvordan man egentlig kan gøre hvis man gerne vil faste.

3. del består af et interview med Christian Stadil.

Christian er virksomhedsejer og aktuelt ”Løvens hule” deltager på DR. 1.

Christian har fastet de sidste 20 år så han har selvfølgelig en del personlig erfaring med faste.

Sidst i bogen er der en del Links til hjemmesider.

Nogle af disse hjemmesider bliver nævnt igennem bogen.

Første del der beskriver hvad faste reelt er på en enkel og forståelig måde så alle uanset baggrund kan følge med.

Blandt andet får man også en god forklaring på hvad faste gør ved hormonerne i kroppen.

I slutningen af hvert kapitel er der en lille boks med kapitlets Mind-set.

Det er en super dejlig ide` da det så er nemmere at finde tilbage til et bestemt emne, efter min bedste overbevisning.

Bogen gennemgår hvad faste egentlig er og de forskellige former for faste.

Samtidig bliver man mindet om at huske at bruge sin sunde fornuft og lytte efter sin krops signaler.

Der er sågar en liste over fordelene ved at faste.

Bogen har desuden nogle gode tips til den gode søvn og den gode fordøjelse.

Bogen er meget overskuelig og det er virkelig dejligt med de små bokse i slutningen af hvert kapitel.

Jeg synes at det er en lidt morsom tilgang til fordøjelsen at man i tankerne forestiller sig, at man har en guldfisk, boede i maven 😊 Hvad betyder så det?

Det kan du læse meget mere om i bogen.

Jeg har tidligere ”Let-fastet” det vil sige, at jeg har indtaget under 500 kalorier om dagen 2 dage om ugen.

Det kan efter min bedste overbevisning slet ikke sammenlignes med reel faste konkluderer jeg efter at have læst ”Gør mindre end du plejer”.

Jeg kunne dog godt have tænkt mig, at bogen gik lidt dybere ind i nogle af emnerne. Men så er det jo et ekstra plus, at man ved at have købt bogen samtidig får lidt rabat på et online faste-kursus.

En absolut lærerig bog om faste, kost og fordøjelse som jeg varmt kan anbefale og så er den dejlig overskuelig.

 

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

 

Krimiormen

DET SKAL FØLES GODT

Skrevet af Ole Henriksen og Tina Jøhnk Christensen

Det_skal_føles_godt_1.jpg

Om bogen:

 

Når man er en lille, spinkel dreng fra Nibe, der bliver mobbet af de andre i klassen for sine anderledes interesser og desuden har en lærer, der spærrer vejen til realskolen, er succes i livet ikke nogen selvfølge. På et tidspunkt overvejede Ole Henriksen at tage sit eget liv. Men som bekendt fandt han sin helt egen vej – ved hårdt arbejde og ved at mobilisere en indre drivkraft, der ikke blot gav ham forretningsmæssig succes, men også gjorde ham til et usædvanligt lykkeligt menneske.

Nu afslører han hemmeligheden bag sin succes, så også andre kan få det optimale ud af deres liv og udnytte muligheder, som ingen andre kan se, både på det professionelle og det personlige plan. Med sin legendariske evne til at se det positive i alting takker Ole Henriksen i dag sin forhadte lærer, fordi hun ikke troede på, at han kunne, og dermed ansporede ham til at bevise det modsatte. De egenskaber, som det krævede, har han haft brug for mange gange siden, både professionelt og i sit privatliv.

Fx da hans kærlighedsforhold til en 10 år ældre filmskaber med psykopatiske træk og misbrugsproblemer udviklede sig til et voldshelvede, der tvang ham til at gå under jorden. Ole Henriksens nye bog Det skal føles godt er ikke bare en selvbiografi, men også en inspirationsbog, der analytisk, varmt og menneskeligt beskriver, hvordan man graver dybt i sig selv for at finde motivationen og styrken til ikke blot at overleve, når verden går én i mod, men også til at bryde ud af onde cirkler, turde sætte sig store mål og systematisk arbejde sig frem mod dem.

Fx afslører han, hvordan han trin for trin kommer videre, når han begår fejl (for det gør alle). Hvordan man holder hovedet koldt, når man er bange. Hvordan man opbygger en solid tro på sig selv og bevarer den, når man bliver mødt af andres tvivl.

Hvordan man sørger for at holde fast i sit autentiske jeg og sine egne værdier i modgang, så man kan se sig selv i øjnene. Og vigtigheden af at passe på sin krop og sin hjerne hver eneste dag, så man har stamina og overskud.

Som læser får man indblik i hidtil ukendte sider af Ole Henriksens eventyrlige liv og alt, hvad det har lært ham. Fortalt af Ole selv gennem mange måneders samtaler hen over køkkenbordet til den danske journalist Tina Jøhnk Christensen, der ligesom Ole har base i Los Angeles. Ole Henriksen (f. 1951): Hudplejeekspert og -entreprenør, født og opvokset i Nibe. Opbyggede mod alle odds et internationalt brand med hudplejeserie og spa i Los Angeles i sit eget navn og blev kendt som The Hollywood King of Glowing Skin. I Danmark er han i lige så høj grad elsket for sin evne til at sprede glæde, lykke og positivitet, bl.a. som forfatter og foredragsholder.

Solgte i 2011 sit livsværk til luksus-koncernen LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), men er stadig brandets ansigt udadtil og dybt involveret i produktudvikling og markedføring.

Tina Jøhnk Christensen (f. 1971): Journalist, underviser, oversætter og forfatter. Cand. mag i engelsk og film- og medievidenskab fra Odense Universitet, Københavns Universitet og Johann Wolfgang Goethe Universität Frankfurt am Main. Har arbejdet som kulturjournalist med speciale i film i Los Angeles siden juli 2001 for danske og internationale medier.

Eneste aktive danske medlem af Hollywood Foreign Press Association, der uddeler den prestigefulde filmpris Golden Globe.

 

Andre udgaver: Lydbog, download E-bog, ePub

 

Anmeldelse:

 

”Det skal føles godt” er min nr. 1 selvhjælpsbog lige nu. Den giver en fantastisk inspiration til at følge sit hjerte og lytte efter hvad der lige præcis føles godt nu og her. Jeg har brugt bogen til min egen personlige udvikling. Det kan man nemlig også. Det er en bog der fortæller om hvordan Ole Henriksen greb det an da han byggede sin virksomhed op. Men man føler helt sikkert at han har haft hjertet med hele vejen. Den er fyldt med endnu flere gode historier om hans liv på vej frem som forretningsmand og som person. Ved udgivelsen af bogen mødte jeg ham på Bogforum i Bella Centret ved København og kort tid efter mødte jeg ham til et musikalsk foredrag. 2 helt fantastiske oplevelser. Jeg er som læser ikke et sekund i tvivl om, at han er ærlig og mener det han siger og at det kommer lige fra hjertet😊

Ole Henriksen er et levende bevis på, at man godt kan have en fantastisk karriere og stadig gøre komme frem i verden på en sober og medmenneskelig måde 😊

Som sædvanlig med Oles egen mantra om, at man skal have balance i livet 😊

Mine bedste anbefalinger ikke kun til karriere-manden eller kvinden, men til dig der ønsker at få det bedste ud af det liv du lever lige nu 😊

 

Citat fra bogen:

 

”Sundhed er min største rigdom.

Både min krop, min hjerne og min sjæl fungerer optimalt på den wellness-filosofi, Som hele mit livsværk bygger på.”

 

Det skal føles godt og jeg føler mig godt tilpas efter at have læst denne selvhjælps-bog <3

 

Vurdering:

 

6 ud af 6 stjerner

 

Krimiormen

SÅDAN FÅR DU OLE HENRIKSENS HJERNE

Skrevet af Ole Juncker

i285697114403021982._szw1280h1280_.jpg

Om bogen:

 

Denne bog guider dig til, hvordan du med neurovidenskabens hjælp på to måneder kan få en gladere hjerne - ligesom det lykkedes for bogens forfatter.

Ole Henriksen er kendt for sit sprudlende, positive humør. Det humør har pessimisten og tv-produceren Ole Juncker, der står bag Ole Henriksen-programmerne på TV2, altid været misundelig på.

Derfor tager han Ole Henriksen under armen og besøger en lang række videnskabsfolk, der skal give ham svaret på, hvordan han på to måneder kan få en hjerne, der er lige så glad i låget som Ole Henriksens.

Med hjerneskanninger, adfærdseksperter, gentest og meget mere kommer vi tættere på Ole Henriksens opskrift på lykke end nogensinde før.

Projektet blev også dokumenteret på TV 2 i ´Jeg vil være Ole Henriksen´.

 

Min vurdering:

 

Ole Henriksen valgte som ung bevidst at leve et lykkeligt liv. Kan man det ?

Ole Juncker er pessimistisk omkring om man bevidst kan vælge ikke kun at leve lykkeligt men også bevidst at se positivt på tilværelsen hver eneste dag i hele sit liv, uanset hvad livet udsætter én for.

Ole Juncker mener ikke selv, at han er født lykkelig og positiv så nu vil han undersøge om det er muligt, at ændre sin tilgang til livet helt bevidst.

Ole Juncker er journalist men han nøjes ikke bare med, at bruge sin egen faglige ekspertise til, at finde ud af hvorfor Ole Henriksen er som han er.

Han tager videnskaben med ind over sine undersøgelser for at finde ud af om Ole Henriksens hjerne simpelthen bare er skruet anderledes sammen eller om Ole Juncker selv faktisk bevidst kan ændre sin hjerne til at tænke anderledes.

De starter med, at få undersøgt deres ”Lykke-niveau” og ja det kan man faktisk godt måle.

Dette inkluderer blandt andet en hjerneskanning.

Man kan faktisk godt se på en skanning af hjernen hvordan man har det psykisk.

Ole Juncker nøjes dog ikke med at undersøge psyken. Næste punkt var at prøve om det ydre kan ændre på følelsen af lykke.

Er lykken en farvestrålende skjorte?

Dernæst var det kosten og den daglige motion der fik en tur. Så kører det ellers derudaf. Det er en meget interessant bog og skrevet på en sjov og underholdende måde uden de store indviklede faglige udtryk.

Jeg følte mig rigtig godt underholdt og lærte en masse om hvad man faktisk selv kan gøre for at ændre sin indstilling til tilværelsen.

Det er jo nok ingen overraskelse, at Ole Henriksen er ”my kind of human being” :D

 

6 ud af 6 stjerner

 

Krimiormen

PERFEKT HUD

Skrevet af Ole Henriksen

9788771595604.jpeg

Om bogen:

Udgivet i 2016 – Bliv din egen hudplejeekspert.

Ole Henriksen har mere end 40 års hudplejeekspertise bag sig, og han har igennem årene behandlet alle slags hudproblemer.

I denne bog tager han nu dig ved hånden og gør dig til din egen hudplejeekspert.

Uanset om du har tør, sart, uren hud, rosacea, akne, eller tidens tand har sat sine spor i dit ansigt, får du Ole Henriksens insidertips til, hvordan du kan komme problemerne til livs og opleve den fantastiske forvandling.

Følger du rådene vil belønningen for dit engagement være en smuk hud, og du vil kunne opnå en glød, der stråler af sundhed.

Men du skal vide, at perfekt hud ikke kun drejer sig om hudpleje.

Det er i lige så høj grad et spørgsmål om at stråle indefra.

At spise den rigtige mad og ikke mindst at glæde sig over livet, mens du lever det.

Smil kærligt til dig selv i spejlet – nu begynder din forvandling.

 

Min anmeldelse:

 

Hvad laver en bog om hudpleje her på min Blog spørger du måske !

Svaret er dels at Krimiorme også elsker et lækkert skind og så er jeg fan af at være i selskab med Ole Henriksen.

Man kan næsten ikke undgå at blive i godt humør.

Heller ikke selv om det ”kun” handler om hudpleje.

Jeg har mødt Ole 4 gange og det er en oplevelse hver gang 😊

Tilbage til lige præcis denne bog.

Man skal gøre sig klart, at det er en bog der sælger Oles produkter ganske godt 😊

Da jeg selv er bruger af nogle af hans produkter så generer det mig ikke.

Men man får også en guide til hvordan man kigger rigtigt på sin hud, små opskrifter til ting man selv kan mikse sammen i sit køkken og en guide til hvordan Ole lever sit liv. Sådan som han mener, at vi alle burde leve hvert vores liv.

Der er sågar vejledning til kost og bevægelse.

Som tillæg så er der også nogle meget kloge ord ind imellem.

 

Citat fra Bogen: ”Vælger vi at omfavne livet, er det nemmere at skabe et lykkeligt liv, fyldt med eventyr og personlig udvikling. Uanset alder. Ole Henriksen.”

 

Det er absolut en bog jeg har haft meget glæde af.

Jeg har både læst den fra ende til anden og så har jeg efterfølgende brugt den som opslagsværk.

Til sidst et lille hjertesuk til Ole Henriksen og dem der vejleder ham 😊

Hvor kunne det være dejligt hvis man kunne få en bog der i oversigtsform fortæller om de enkelte produkter og hvordan man bruger dem, hvis man vælger at investere i produkterne frem for at lave dem selv.

Summa Summarum. Bogen er helt sikkert en god investering i et sundere og klogere liv.

 

Min Vurdering:

 

6 ud af 6 stjerner

 

Krimiormen.

bottom of page